• הדפסה
  • סימנייה
Lavazza
קפה באוואריה

קפה באוואריה

מעדן רך, עדין במרקם קרמי

להדפסת המתכון
דרגת קושי
בינוני
הקפה מתערבב עם הקצפת העדינה - המרכיב העיקרי של המתכון - ומותיר טעם שיורי מתוק של קרמל.

אופן ההכנה של רפרפת ביצים (חביצה)
שמים את הג'לטין במים קרים עד שיתרכך.
מערבבים את הסוכר עם החלמונים.
מביאים את החלב לרתיחה.
יוצקים את התערובת לתוך החלב, מבשלים עד שהרפרפת נעשית סמיכה וקטיפתית, אבל אינה רותחת; בוחשים כל הזמן.
סוחטים את הג'לטין, מוסיפים לתערובת החמה ומערבבים.
בשלב זה מוסיפים את הקפה והליקר, ומערבבים הכול.
מניחים לתערובת להצטנן מבלי להתקשות.
טורפים את השמנת להקצפה, ומוסיפים לתערובת הקרה; מערבבים אותה פנימה בתנועות מלמטה למעלה, בעזרת מטרף.
ממלאים 6 כלי הגשה אישיים, או כלי גדול יחיד, ושמים במקרר למשך 6 שעות.

הגשה
שמים את הכלי שבו הרפרפת במים חמים כדי לשחרר אותה, ואז הופכים את הרפרפת ומוציאים על צלחת.
מקשטים בקצפת, פיסות של פירות יבשים וכדומה.

אנו ממליצים להכין את המתכון הזה עם קפה אספרסו.



נסו את המתכון הזה עם
המצרכים
ל-6 מנות


  • 100 gr (3.5oz) אספרסו
  • 4 חלמונים
  • 150 gr (5.3oz) חלב מלא
  • 175 gr (6.2oz) סוכר
  • 300 gr (10.6oz) שמנת לבישול
  • 25 ml (0.9fl oz) ליקר קפה של בורגטי
  • 5 gr (0.2oz) ג'לטין
כל המתכונים מבוססי הקפה, שתוכלו להכין בבית