• הדפסה
  • סימנייה
Lavazza
עוגוניות (קאפקייקס) קפה ואוכמניות

עוגוניות (קאפקייקס) קפה ואוכמניות

עם זיגוג קפה קרמי

להדפסת המתכון
קושי
בינוני
חלק, קטיפתי ואוורירי - עוגונית היא תאווה לעין ולחך, כפי שניתן להיווכח מהעוגונית הזאת בטעם קפה ואוכמניות, עם זיגוג עשיר, דמוי משי.

לעוגוניות

טורפים את הביצים והסוכר במטרף חשמלי, עד שמתקבלת תערובת דמוית קצף. ממיסים את החמאה בסיר קטן, ובינתיים מנפים את כל המרכיבים היבשים יחד - קמח, עמילן תפו"ד, אבקת אפייה וקפה טחון. כך, הבלילה שתיווצר תהיה אוורירית וקלילה עוד יותר. מבשלים את הקפה ויוצקים אותו לתערובת הקצף ביצים. שומרים על הכלל הבדוק: כדי שתתקבל בלילה חלקה במירקם קרם, מוסיפים את המרכיבים בהדרגה ובוחשים היטב. מאבקים את האוכמניות הטריות בקמח, מנפים כדי להסיר עודפים, ומוסיפים אותן לתערובת, תוך כדי בחישה בכף עץ.
יוצקים את הבלילה לתבניות משומנות היטב של עוגוניות, ואופים בטמפרטורה של 180&מעלות;C (356°F) במשך 30 דקות.

 

לזיגוג

הסוד לעוגונית המושלמת הוא בזיגוג או ציפוי. מכינים את הקפה ומניחים לו להצטנן. כשהקפה פושר, יוצקים אותו לקערה עם כל יתר המרכיבים וטורפים את התערובת במטרף חשמלי. תנו אמון בעיניים: כשהתערובת הופכת להיות סמיכה וחלקה, מכניסים אותה לשקית זילוף, ומקשטים את העוגוניות להנאתכם.


כדאי לנסות את המתכון הזה עם
המרכיבים
ל-10 מנות


  • לבלילה
  • 250 גר' קמח רגיל
  • 35 גר' עמילן תפוחי אדמה
  • 170 גר' חמאה
  • 300 גר' סוכר
  • 5 גר' קפה טחון
  • 150 גר' קפה מבושל
  • 2 ביצים
  • 12 גר' אבקת אפייה
  • 250 גר' אוכמניות
  • לזיגוג
  • 250 גר' גבינת מסקרפונה
  • 30 מ"ל קפה
  • 70 גר' שמנת לקצפת
  • 60 גר' סוכר לזיגוג
כל המתכונים מבוססי הקפה, שתוכלו להכין בבית