• הדפסה
  • סימנייה
Lavazza
מקיאטו קרמל

מקיאטו קרמל

קפה מועשר בזרזיף קרמל מהשמיים

להדפסת המתכון
קושי
בינוני
מתאים במיוחד לאחר צהריים חמים ונעים בחורף לפני האח. הגירסה האמריקנית כוללת יותר חלב.

אופן ההכנה

לקרם טופי

שמים את הסוכר בסיר קטן, מוסיפים את המים, וממתינים שייווצר קרמל. כשהסירופ מקבל צבע ענבר אחיד, מוסיפים את החומץ ואת השמנת. מבשלים למשך דקה נוספת, ואחר כך מניחים לקרם להצטנן למשך שעה לערך.

 

מקיאטו

יוצקים שכבה נדיבה של קרם טופי בתחתית הכוס. מחממים את החלב מבלי להביא אותו לרתיחה, ומקציפים אותו בבלנדר יד או בקנקן דוחס, כדי ליצור קצף אוורירי. מכינים את הקפה, וכשהוא מוכן, מוזגים לכוס קודם כול את החלב, ולאחר מכן את הקפה בכמות של מנה.

 

צורת הגשה

מציירים ספיראלה על פני השטח של החלב, ומשתמשים בקיסם כדי לצייר קורי עכביש.

כדאי לנסות את המתכון הזה עם
המרכיבים
למנה 1


  • לקפה:
  • 1 קפסולה A Modo Mio
  • 30 גר' קרם טופי
  • 150 מ"ל חלב
  • לקרם טופי:
  • 350 גר' סוכר
  • 100 מ"ל מים
  • 30 מ"ל חומץ
  • 200 גר' שמנת לבישול
כל המתכונים מבוססי הקפה, שתוכלו להכין בבית