• הדפסה
  • סימנייה
Lavazza
עוגת גבינה וקפה עם מיקפא (ג'לי) דבש

עוגת גבינה וקפה עם מיקפא (ג'לי) דבש

הקינוח האנגלי בגירסתו המעודנת ביותר

להדפסת המתכון
דרגת קושי
בינוני
קינוח טעים ועדין לאכילה בכפית. הקפה מחלחל דרך בסיס העוגה ומילוי הקרם.

אופן ההכנה

הכנת הבסיס לעוגה
מפוררים את הביסקוויטים לתוך קערה.
מוסיפים את הסוכר ואת אבקת הקפה לביסקוויטים.
ממיסים את החמאה לגמרי.
יוצקים את החמאה המומסת מעל לתערובת, ומערבבים עד שמקבלים עיסה חלקה.

הכנת הקרם למילוי
מערבבים את המסקרפונה, את גבינת השמנת ואת אבקת הסוכר בקערה.
שמים את דפי הג'לטין במים קרים כדי שיתרככו.
ממיסים את הג'לטין בקפה החם.
מוסיפים את הקפה לקרם, ומערבבים עד שמתקבלת עיסה חלקה ללא גושים.

ג'לטין
מרככים את הג'לטין במים קרים.
שמים את הדבש עם מים בסיר ומערבבים. מביאים לרתיחה.
מוסיפים את הג'לטין הרך, ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי.

מלאכת ההרכבה
מסדרים שכבה של תערובת הביסקוויטים (כחצי סנטימטר גובהה) על בסיס של תבנית עגולה של מנה אישית.
שמים במקרר כדי לצנן, למשך 30 דקות.
יוצקים את קרם הקפה מעל לבסיס הביסקוויט, ומשאירים רצועה ברוחב סנטימטר לערך מהשפה.
מצננים במקרר במשך 30 דקות לערך.
יוצקים שכבת ג'לטין בגובה חצי סנטימטר מעל לעוגה, ומניחים במקרר למשך 6 שעות.
הופכים אל צלחת הגשה, ומקשטים בג'לי דבש ובאבקת קפה.

נסו את המתכון הזה עם
המצרכים
ל-6 מנות


  • 100 ml (3.5 fl oz) קפה
  • 250 ml (8.8 fl oz) גבינת מסקרפונה
  • 250 ml (8.8 fl oz) גבינת שמנת (כמו 'פילדלפיה')
  • 100 g (3.5 oz) אבקת סוכר
  • 15 ml (0.53 fl oz) ג'לטין
  • 250 g (8.8 oz) עוגיות יבשות ('ביסקוויטים')
  • 40 g (4.4 oz) סוכר
  • 150 g (5.3 oz) חמאה
  • 5 g (0.2 oz) אבקת קפה
  • 200 g (7.1 oz) דבש שיטה
  • 100 ml (3.5 fl oz) מים
כל המתכונים מבוססי הקפה, שתוכלו להכין בבית