• הדפסה
  • סימנייה
Lavazza
חליטת דובדבנים קרה

חליטת דובדבנים קרה

דובדבנים שחורים עם קרח

להדפסת המתכון
קושי
בינוני-רב
קפה, לימונדה וסירופ דובדבנים שחורים. טעמתם אותם פעם יחד? פינוק בלתי צפוי, לצינון אחר צהריים חמים של קיץ.

אופן ההכנה

נא לקרוא עד הסוף, כדי לוודא שיש לך כל הציוד הדרוש. 

קפה בחליטה קרה

להכנת הקפה בחליטה קרה, מניחים לקפה לשרות במים קרים במשך 12 שעות בערך.
אחר כך מסננים אותו בעזרת מסנן נייר או בד, שאותו משרים קודם לכן במים וסוחטים עד יובש (מסננת רשת בעלת חורים קטנים או גדולים יותר, מספקת שתי תוצאות שונות, בהתאם לטעמים השונים).
לוקחים 200 מ"לstrong> מחליטת הקפה הקרה ומוסיפים 200 מ"ל מים.
מוזגים 150 גר' מהלימונדה המוכנה עם דובדבנים שחורים, ו-100 גר' מהחליטה הקרה המדוללת לכל כוס.

לימונדה דובדבנים

מוזגים את הלימונדה מהבקבוק ומוסיפים סירופ דובדבנים שחורים לתוך קנקן גדול ובוחשים היטב.
ממלאים כוס בשבבי קרח ובדובדבנים שחורים קצוצים.
מוזגים 150 גר' לימונדת דובדבנים שחורים ו-100 גר' חליטת קפה קרה לכל כוס.
ונהנים!

צורת הגשה

כדאי לנסות את המתכון הזה עם
המרכיבים
ל-4 מנות


  • קפה בחליטה קרה
  • 850 מ"ל מים
  • 125 מ"ל קפה מוקה
  • לימונדה דובדבנים
  • 250 גר' סירופ דובדבנים שחורים
  • 375 גר' לימונדה בבקבוק
  • 4 דובדבנים שחורים קצוצים
  • 400 מ"ל חליטה קרה מדוללת (1:1 - 200 מ"ל חליטה קרה + 200 מ"ל מים)
  • כוס 1 שבבי קרח
כל המתכונים מבוססי הקפה, שתוכלו להכין בבית