• הדפסה
  • סימנייה
Lavazza
עוגת קפה עגולה

עוגת קפה עגולה

צ'אמבלונה קלאסי המתובל בקפה איטלקי עשיר

להדפסת המתכון
קושי
בינוני
עוגת "טבעת" איטלקית מסורתית, רוויה בניחוח עז של קפה. המטעם המתוק הזה מושלם לארוחת בוקר מפנקת, או לרגע של התרגעות אחר הצהריים

אופן ההכנה

שמים את הסוכר והביצים בקערה, וטורפים יחד עד שהתערובת אוורירית וקלה.
מכינים את הקפה. בשעה שהקפה מתבשל, מנפים את הקמח יחד עם השמרים. כך, הבצק שייווצר יהיה אוורירי וקליל עוד יותר. מוסיפים את הקמח לתערובת הביצים, ומדי פעם מוסיפים מהקפה הטרי ומשמן הבוטנים. טורפים הכול יחד במטרף חשמלי, במהירות נמוכה. כשהתערובת רכה וחלקה, יוצקים אותה לתבנית עוגה משומנת היטב. לפני האפייה, יש לזרות את המלח הגס מלמעלה. אופים בטמפרטורה של 170&מעלות;C (338°F) במשך 40 דקות.

הכנת קרם גאנאש

מכינים את הקפה. בזמן שממתינים שיתקרר, קוצצים את שוקולד הג'אנדויה.
שמים את החלמונים והסוכר בקערה, וטורפים אותם יחד עד שמתקבלת תערובת חלקה . בינתיים, מחממים את השמנת לבישול בסיר קטן. כשהיא מגיעה לנקודת רתיחה, מוסיפים את תערובת החלמונים והסוכר. נא לשים לב: אחרי שמוסיפים את הביצים, חשוב לבחוש כל הזמן במטרף, על חום נמוך, מבלי שהתערובת תרתח שוב. אם זה ירתח - תמצאו את עצמכם עם חביתה... הקרם מוכן כאשר מכניסים כף והקרם אינו נוזל ממנה. מסירים את התערובת ממקור החום ומוסיפים את השוקולד; בוחשים עד שהוא נמס כולו. כעת יוצקים את קרם הגאנאש מעל לעוגת הטבעת, עד שהיא מכוסה כליל.

כדאי לנסות את המתכון הזה עם
המרכיבים
8 מנות


  • 200 גר' קמח רגיל
  • 200 גר' קמח שקדים
  • 100g (3.5oz) קמח חומוס
  • 250 גר' חמאה
  • 300 גר' סוכר
  • 250 מ"ל קפה מבושל
  • 5 ביצים
  • 16 גר' שמרים
  • 3 גר' מלח בישול (כדי לזרות למעלה)
  • לקרם הגאנאש:
  • 150 מ"ל קפה
  • 100 גר' שמנת לבישול
  • 75 גר' סוכר
  • 4 חלמונים
  • 7300 גר' שוקולד ג'אנדויה
כל המתכונים מבוססי הקפה, שתוכלו להכין בבית