• הדפסה
  • סימנייה
Lavazza
טארט (קרוסטטה) עם קרם מוקה שוקו

טארט (קרוסטטה) עם קרם מוקה שוקו

טארט קלאסית, במילוי קרם קפה ושוקולד

להדפסת המתכון
דרגת קושי
בינוני
הקרוסטאטה / טארט עם קרם מוקה-שוקו היא קינוח טעים וקל להכנה, שמשלב בין המירקם המסורתי של בצק פריך, והבסומת המלאה של קרם גנאש. מושלם לארוחת בוקר ולנשנושים.

הכנת קרם גנאש     
מערבבים שני חלמונים עם הסוכר, טורפים עד שהם נעשים בהירים וקרמיים.
מרתיחים את השמנת לבישול.    
מוסיפים את החלמונים הטרופים, ומבשלים עד 90°C.    
מוסיפים את הקפה ומערבבים היטב.    
יוצקים את התערובת מעל לשוקולד החתוך לפיסות קטנות.    
מערבבים היטב, עד שהשוקולד נמס לגמרי.     
מצננים במקרר.        

בצק פריך    
חותכים את החמאה לקוביות ומביאים לטמפרטורת החדר.     
יוצרים תלולית מהקמח ואבקת הקקאו, ובאמצעה צרים גומה.     
שמים את החמאה, הסוכר והביצה בגומה של התלולית.    
לשים את כל החומרים, ולאחר מכן מוסיפים קמח, עד שמתקבלת תערובת חלקה. מחזירים למקרר למשך שעה 1.    
שוטחים את הבצק על הבסיס והדפנות של תבנית האפייה.     
מנקבים את בסיס הטארט במזלג.     
אופים בתנור רגיל ב- 180°C במשך 18 דקות.     
מניחים להתקרר.

צורת ההגשה
מכניסים את קרם הגנאש הפושר לתוך שקית זילוף, ומזלפים אותו על פני הקרוסטטה/ טארט.    
שמים במקרר, עד שהמילוי מצטנן לגמרי.     
זורים מעל אבקת סוכר, ומגישים.

נסו את המתכון הזה עם
המצרכים
ל-6 מנות


  • 60 ml (2.1 fl oz) קפה
  • 25 gr (0.9 oz) סוכר
  • 3 ביצים
  • 60 ml (2.1 fl oz) שמנת לבישול
  • 125 gr (4.4 oz) שוקולד כהה, 50% קקאו
  • 100 gr (3.5 oz) קמח
  • 20 gr (0.7 oz) אבקת קקאו
  • 75 gr (2.6 oz) חמאה
  • אבקת וניל
  • קליפת לימון
כל המתכונים מבוססי הקפה, שתוכלו להכין בבית