• הדפסה
  • סימנייה
Lavazza
גלידת קפה

גלידת קפה

ניחוח קיצי רענן

להדפסת המתכון
קושי
בינוני
איזה מין קיץ זה בלי גלידה? אם את או אתה אוהבים את מיני המתיקה שלכם חלקים, רעננים וחזקים, נסו את המתכון העשיר הזה לגלידת קפה מאת לוואצה. מדובר בדרך קלה לשמח את האורחים - אין צורך במכונת גלידה.

אופן ההכנה

מכינים ספל קטן אספרסו וממיסים את הקפה הנמס ד !Lavazza Prontissimo באספרסו החם .
טורפים את השמנת הקרה, עד שהיא מגיעה למירקם המבוקש, ואחר כך משאירים אותה במקרר, בשעה שמכינים את יתר המרכיבים .
מפרידים את החלבונים והחלמונים .
מוסיפים 100 גר' סוכר לחלמונים, וטורפים אותם במטרף חשמלי, עד שהם הופכים להיות קצף סמיך(כ-3 דקות). אחר כך מוסיפים את התערובת לקצפת.
מערבבים אותה לאט.
טורפים את החלבונים עד שהם נוקשים, ומוסיפים בהדרגה את יתרת 50 הגרם של הסוכר.
מוסיפים את התערובת הזאת לשמנת והחלמונים, ומקפלים אותה מלמטה למעלה.
כשמתקבלת תערובת חלקה, מוסיפים את הקפה הקר, תוך כדי כך שממשיכים לערבב לאט.
מכניסים את הגלידה לקערה, מכסים אותה ביריעת ניילון נצמד ומכניסים למקפיא.

כדאי לנסות את המתכון הזה עם
קפה נמס !Prontissimo
קפה נמס !Prontissimo
המרכיבים
ל-8 - 10 מנות


  • 3 ביצים
  • 150 גר' סוכר
  • 300 גר' שמנת
  • 10 גר' (=3 כפות) קפה נמס Lavazza !Prontissimo
  • 40 מ"ל ( 4 ספלים) אספרסו קצר
כל המתכונים מבוססי הקפה, שתוכלו להכין בבית