• הדפסה
  • סימנייה
Lavazza
אייריש קופי הפוך

אייריש קופי הפוך

קפה שמחמם, מכף רגל ועד ראש

להדפסת המתכון
קושי
בינוני
השמנת הקטיפתית והרכה מתמזגת עם הניחוח הייחודי של הוויסקי האירי והקפה האיטלקי העשיר. מתכון המתאים במיוחד לימים צוננים, שתוכנן כך שיחמם את הלב לשותים אותו

אופן ההכנה


שמים את החלב, השמנת והסוכר בסיר קטן, ומחממים על להבה קטנה. לפני שהשמנת מגיעה לנקודת הרתיחה, מכניסים את עלה הג'לטין בתוך כלי עם מים קרים, ומשרים אותו כשתי דקות.
כשהשמנת מתחילה לרתוח, סוחטים את עודף המים מהג'לטין ומכניסים אותו לכלי. מערבבים לאט, ואחר כך מכבים את הלהבה. מרחיקים ממקור חום, ומוסיפים את הוויסקי; מערבבים אותו היטב ומוזגים כ-100 גר' מהתערובת לתוך כל כוס. מצננים במקרר במשך 24 שעות.

 

המגע הסופי

רק מוסיפים קשית של קוקטייל וכבר ה'אייריש קופי' נראה כמו חגיגה

כדאי לנסות את המתכון הזה עם
המצרכים
5מנות


  • ספל מלא קפה
  • 250מ"ל חלב מלא
  • 300גר שמנת עתירת שומן
  • 100מ"ל ויסקי אירי
  • 100גר סוכר
  • 9גר ג'לטין ב"עלים
כל המתכונים מבוססי הקפה, שתוכלו להכין בבית