• הדפסה
  • סימנייה
Lavazza
קציפת שוקולד לבן וקפה

קציפת שוקולד לבן וקפה

הזיווג המושלם: קפה ושוקולד לבן.

להדפסת המתכון
דרגת קושי
בינוני
הפריכות של הבישקוטים משתדרגת עם המוס הקטיפתי. יוצרת ניגוד מהנה.

אופן ההכנה
חותכים את השוקולד לפיסות.
שמים אותו בקערה וממיסים על אדים.
מערבבים את החלמונים עם הסוכר.
יוצקים את השמנת לבישול לסיר, ומביאים לרתיחה.
מרככים את הג'לטין במים קרים.
מוסיפים את החלמונים, לא מוקצפים, לשמנת המתחממת, ומבשלים עד לטמפרטורה של 90°C, כשהקרם נעשה קטיפתי. נא לא להרתיח.
לאחר מכן מוסיפים את הג'לטין הסחוט, את ליקר בורגטי ואת הקפה.
מערבבים היטב, ומניחים להתקרר מבלי להיעשות סמיך.
כעת מוסיפים את הקצפת; מערבבים היטב.
מחזירים לקירור למשך 4 שעות לפחות לפני ההגשה.

צורת הגשה
משתמשים בכף גלידה כדי ליצור כדורים, ושמים אותם בחרוט ואפל.
מגישים עם קרם קפה או שוקולד לבן; מקשטים בפירות יער.

אנו ממליצים להכין את הקינוח הזה עם קפה אספרסו.

נסו את המתכון הזה עם
המצרכים
ל-6 מנות


  • 200 gr (7oz) שוקולד לבן
  • 5 gr (0.2oz) סוכר
  • 2 חלמונים
  • 125 gr (4oz) שמנת לבישול
  • 100 gr (3.5oz) קצפת
  • 50 ml (1.7fl oz) אספרסו
  • 10 ml (0.3fl oz) ליקר קפה של בורגטי
  • 5 gr (0.2oz) ג'לטין
סגור
חרוט "לינגואה די גאטו"

קושי:
נמוך

משך זמן:
20 דקות

המצרכים ל-6 מנות:
100 גר' אבקת סוכר
80 גר' חלבון
110 גר' קמח
80 גר' חמאה מומסת
50 גר' שקדים
0.5 גר' אבקת וניל (1 שקית)

אופן ההכנה:
טוחנים את השקדים דק.
שמים את הקמח, הסוכר, השקדים ואבקת הווניל בקערה ומערבבים.
מוסיפים את החלבון, וטורפים את התערובת במטרף כך שהחלבון יתאחד עם האבקות.
מוסיפים את החמאה המותכת לתערובת, ושוב טורפים במטרף, עד שהתערובת חלקה והומוגנית.
מכניסים למקרר למשך 30 דקות.

מחממים את התנור מראש לטמפרטורה של 200°c.
מכסים תבנית אפייה בנייר אפייה.
מורחים כף מהתערובת - בעובי 2 מ"מ, ובקוטר 8 ס"מ - על נייר האפייה.
אופים בתנור במשך דקה ו-30 שניות עד שהחלק העליון מתחיל להשחים.

כורכים סביב תחתית של בקבוק כדי ליצור חרוט.


כל המתכונים מבוססי הקפה, שתוכלו להכין בבית