• הדפסה
  • סימנייה
Lavazza
עוגת שעורים

עוגת שעורים

מיזוג טעים להפליא של קוקוס ושעורה

להדפסת המתכון
קושי
בינוני
שעורה וקוקוס: שני מרכיבים שלא היינו מצפים למצוא יחד באותו מתכון. אמצו את הלך המחשבה האיטלקי: איכלו את העוגה הטעימה הזו לארוחת הבוקר.

אופן ההכנה

במתכון הזה משתמשים בחמאה שאמורה להיות רכה מאוד; לכן, צריך להוציא אותה מהמקרר שעתיים לפני שמתכוונים להתחיל בהכנה. בהגיע הזמן, מתחילים בכך שמכינים את השעורה ומנפים את הקמח יחד עם השמרים וקמח השקדים. כך, הבצק שייווצר יהיה אוורירי וקליל עוד יותר. טורפים את החמאה והסוכר במטרף חשמלי, עד שמתקבלת תערובת במרקם קצף. מוסיפים את הביצים, החלמונים, הקוקוס, השעורה ואת כל המרכיבים היבשים בהדרגה, כדי שלא ייווצרו גושים.
מערבבים מהתחתית כלפי מעלה, כדי שייכנס אוויר ותיווצר תערובת חלקה וקלה. יוצקים לתוך תבניות העוגה המוארכות. אופים בטמפרטורה של 185&מעלות;C (365°F) במשך 45 דקות.

כדאי לנסות את המתכון הזה עם
המרכיבים
ל-10 מנות


  • 150 גר' חמאה רכה
  • 185 גר' סוכר
  • 150 גר' ביצה
  • 50 גר' חלמונים
  • 225 גר' קוקוס מגורר
  • 75 גר' חלב
  • 50 מ"ל שעורה
  • 200 גר' קמח רגיל
  • 50 גר' קמח שקדים
  • 22 גר' שמרים
כל המתכונים מבוססי הקפה, שתוכלו להכין בבית