• הדפסה
  • סימנייה
Lavazza
טארט קפה ושוקולד

טארט קפה ושוקולד

מילוי קרם קפה בתוך קלתית (תחתית מבצק טארט) טעימה

להדפסת המתכון
קושי
בינוני
דמיינו שולחן ועליו קלתיות (טארטלטים) ממולאות קרם עשיר מקפה ושוקולד, ומקושטות ביצירתיות. המטעמים הקלים-להכנה הללו יהוו תאווה לעיניים ולחך.

[

אופן ההכנה

לקלתית הבצק

שמים את הביצים והחלמונים בכלי צר וגבוה, יוצקים פנימה את השמן בזרזיף דק, לאט, ומערבבים אותם יחד בעזרת ממחה ידני (בלנדר מוט). יוצקים את התערובת לתוך מעבד מזון, ומוסיפים את הקמח והסוכר, ואחריהם את גרידת הלימון ואת אבקת הווניל. מערבלים את המרכיבים עד שמתקבל בצק חלק. משאירים את הבצק במקרר למשך כשעה. משמנים את התבניות ומרפדים אותן בבצק; משתמשים בערך ב-30 עד 50 גרם לקלתית. אופים בתנור רגיל, בטמפרטורה של 180&מעלות;C (356°F) במשך 10 / 12 דקות. מניחים לקלתיות להתקרר לפני שמוסיפים את הקרם.

הכנת המילוי

קרם הקפה וקרם המרנג ישולבו יחד. בהמשך תמצאו הוראות להכנת כל אחד מהם.

לקרם הקפה

מתחילים בהכנת הקפה ובקיצוץ השוקולד. טורפים את הביצים, החלמונים והסוכר יחד בקערה, ומוסיפים לתערובת את עמילן התירס. כמו תמיד אמצו את כלל הברזל: בוחשים לאט, ביד.


מחממים מים בסיר גדול. כשהמים רותחים, יוצקים את תערובת הביצים לתוך המים ומבשלים במשך 2 דקות לערך. תיווצר תערובת סמיכה. מוסיפים את הקפה שהכנתם קודם לכן, מסירים ממקור החום ומוסיפים את השוקולד הקצוץ. מערבבים היטב בעזרת מטרף או ממחה ידני (בלנדר מוט) עד שהשוקולד נמס כולו. מכניסים את הקרם למקרר כדי שייצטנן.


לקרם המרנג

שמים את המרכיבים בתוך קערה וטורפים עד שמתקבלת תערובת סמיכה במרקם קצף. שלב זה יכול להימשך עד 5 דקות. לאחר שהקרם התקרר, מוסיפים בערך 50 גר' של קרם מרנג לכל 150 גר' של קרם שנוצר, ומערבבים היטב.

כדאי לנסות את המתכון הזה עם
המרכיבים
ל-10 מנות


  • לקלתית הבצק
  • 300 גר' קמח רגיל
  • 100 גר' סוכר
  • 100 גר' שמן זית
  • 1 ביצה
  • 40 גר' חלמונים
  • 6 גר' שמרים]>
  • מלח
  • גרידה מחצי לימון
  • לקרם הקפה:
  • 200 גר' מים
  • 300 מ"ל קפה מבושל
  • 2 ביצים
  • 20 גר' חלמונים
  • 50 גר' סוכר
  • 40 גר' עמילן תירס
  • 75 גר' שוקולד
  • לקרם המרנג:
  • 60 גר' חלבונים
  • 120 גר' סוכר
כל המתכונים מבוססי הקפה, שתוכלו להכין בבית