• הדפסה
  • סימנייה
Lavazza
עוגת קפה ללא גלוטן

עוגת קפה ללא גלוטן

עוגת קפה קלה ואוורירית, לרגישים לגלוט

להדפסת המתכון
קושי
בינוני
עוגה רכה וקלה להפליא, המתאימה ללוקים באי-סבילות לגלוטן. היא מיועדת לארוחת הבוקר, אבל גם כקינוח או כנשנוש קל בכל שעה.

אופן ההכנה

מכינים את הקפה ומניחים לו להצטנן מעט - עליו להיות פושר לפני השימוש. מתחילים בהפרדת הביצים לחלמונים וחלבונים. מאחדים את הקפה עם השמן וגרידת הלימון בעזרת מטרף. מנפים את הקמח והעמילנים יחד עם השמרים, הסוכר והווניל, כדי שהתערובת תהיה רכה ואוורירית עוד יותר. אחרי שטורפים את החלבונים למשולשים רכים, מוסיפים אותם לתערובת; זיכרו שצריך לקפל אותם פנימה מהתחתית כלפי מעלה כדי שלא ייווצרו גושים. משמנים תבניות חד-מנתיות ויוצקים לתוכן את התערובת. אופים את העוגות במשך 35 דקות בטמפרטורה של 150&מעלות;C (300°F).

כדאי לנסות את המתכון הזה עם
המרכיבים
8 / 10 מנות


  • 4 ביצים
  • 60 מ"ל שמן גרעינים
  • 100 מ"ל קפה
  • 150 גר' סוכר לזיגוג
  • 1 גר' מלח
  • 75 גר' עמילן תפוחי אדמה
  • 30 גר' קמח אורז
  • 40 גר' עמילן תירס
  • גרידה מחצי לימון
  • 8 גר' שמרים
  • 0.5 גר' תמצית וניל
כל המתכונים מבוססי הקפה, שתוכלו להכין בבית