• הדפסה
  • סימנייה
Lavazza
ביצים, פטריות וקפה

ביצים, פטריות וקפה

אלכימיה קולינארית

להדפסת המתכון
קושי
גבוה
ביצים, פטריות וקפה: המרכיבים הבריאים הללו יוצרים יחד צירוף טעמים בלתי צפוי אך טעים להפליא, המדגים כיצד הקפה יכול להוסיף רובד מפתיע ועושר למנה מתובלת. כשבוחרים לקנות תוצרת מגידול בר-קיימא, אפשר ליהנות מן הארוחה גם מההיבט של ההגנה על כדור הארץ.

אופן ההכנה

טוחנים את הבצלצלים וחותכים את כל הפטריות לחתיכות.
מכניסים את הבצלצלים הטחונים לתוך סיר ובו חמאה, ומקפיצים. מוסיפים את חתיכות הפטריות. מבשלים במשך 6 - 7 דקות.
כשהפטריות והבצלצלים מבושלים, יוצקים את האספרסו לתוך הסיר.
בסיר אחר מקפיצים את התרד בחמאה. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
מכינים את הביצים הרכות: מבשלים אותן במשך 4 דקות בסיר קטן עם מים רותחים; אחר כך קולפים אותן תחת זרזיף מים, כדי לא לשבור את החלבונים. (כדאי להוסיף קורט של מלח בישול ומעט חומץ (אדום או לבן) למים הרותחים, כדי להקל על קילוף הביצים.)

לרוטב-קרם

ממיסים את החמאה, מוסיפים את השמפיניונים, ומקפיצים אותם במשך 5 דקות. מוסיפים את החלב, ממליחים ומפלפלים, ומצמצמים נוזלים במשך 6 -7 דקות בחום נמוך. במקרה הצורך מוסיפים מעט מים.
אחרי שהפטריות ספגו את החלב והן מבושלות, מערבבים הכול יחד וטוחנים בממחה ידני (בלנדר מוט), עד שמתקבל רוטב חלק במירקם קרם.

 

צורת הגשה

יוצקים את רוטב קרם השמפיניון בתחתית צלחת.
על הרוטב שמים מעט תרד וצרים גומה עבור הביצה.
מסדרים את הפטריות סביב הגומה, מתבלים בפלפל ובזרזיף של שמן זית.
מניחים את הביצה בעדינות בגומה. ארוחת הצהריים מוכנה!

כדאי לנסות את המתכון הזה עם
המרכיבים
ל-4 מנות


  • 4 מנות אספרסו (נסו עםPassionale של lavazza A Modo Mio
  • 300 גר' ארמילאריה (פטריות, מבושלות היטב)
  • 300 גר' פקועה דו-נבגית (פטריות שמפיניון)
  • 300 גר' גביעונית נאכלת (פטריות שאנטרל)
  • 2 בצלצלים
  • 1600 גר' עלי תרד
  • 4 ביצים
  • 200 גר' חמאה
  • מלח ופלפל
  • לקרם
  • 400 גר' פקועה דו-נבגית (פטריות שמפיניון)
  • 80 גר' חמאה
  • 400 מ"ל חלב
  • מלח ופלפל
כל המתכונים מבוססי הקפה, שתוכלו להכין בבית