• הדפסה
  • סימנייה

כיצד מכינים קפה

שיטות להכנת קפה, מרחבי העולם


קנקן לקפה פילטר
קנקן לקפה פילטר קפה בסגנון אמריקני, ניתן להכין בעזרת קנקן לקפה פילטר, שדומה לקנקן הצרפתי, אלא שאין בו דוחסן.

הכמויות המיטביות עבור סוג הכנה כזה הן: כף מלאה קפה לכל 200 מ"ל מים.

תערובות בטחינה בינונית / גסה מתאימות במיוחד להכנת קפה בעזרת קנקן פילטר.


דוחסן הדוחסן, שמכונה גם קנקן צרפתי, הוא גליל זכוכית ובו דוחסן מסנן מחובר למכסה; משתמשים בו להכנת קפה אמריקני.

יוצקים לתוך הקנקן מים חמים וקפה טחון, ממתינים דקות אחדות, ולאחר מכן לוחצים את הדוחסן כלפי מטה.

ה"טריק" להכנת קפה עם דוחסן:

1) לחמם קודם כול את הספלים ואת הקנקן, במים רותחים.

2) למלא את הקנקן במים חמים מאוד, אך לא רותחים, כי זה עלול להרוס את הבסומת של הקפה.

3) שמים כף אחת של קפה טחון לכל אחד / לספל.

4) מחזירים את המכסה (הדוחסן) למקומו, ומשהים כשלוש דקות.

5) לוחצים על הדוחסן באיטיות, לא בכוח רב מדיי.

תערובות טחונות בדרגה בינונית / גסה, מתאימות במיוחד להכנת קפה במכשיר הדוחסן.

דוחסן

אספרסו
אספרסו 'אספרסו' פירושו - שהוכן במקום, בין רגע, דבר המדגיש את השיטה המיוחדת של הכנת קפה בלחץ, במכונה מקצועית.

האבטיפוס הראשון למכונת אספרסו הומצא ב-1855, והוצג ב"תערוכה הבינלאומית" בפריס.

שיטת המיצוי שבה השתמשו, הניבה משקה מרוכז מאוד, עם בסומת וארומה אינטנסיביות.


ה'מקינטה'
ה'מקינטה' ה'מקינטה' מצויה בכל בית איטלקי.

היא מורכבת מחלק תחתון שאותו ממלאים במים, מסנן שבו מוסיפים את הקפה, וחלק עליון, שבו נאגר הקפה המוכן, אחרי שעבר דרך המשפך.

המים החמים עוברים דרך המסנן ואבקת הקפה, כדי ליצור את המשקה באמצעות פעפוע.

שלושת הסודות להכנת קפה מצוין, בשיטת ההכנה הזאת, הם:

1. ממלאים את החלק התחתון במים קרים, רק עד לגובה השסתום, ולא יותר.

2. אין להדק את אבקת הקפה בתוך המסנן.

3. מסירים את ה'מקינטה' ממקור החום, לפני שהקפה משמיע גרגור; כלומר, לפני שכל הקפה יוצא.