• הדפסה
  • סימנייה

מידע נוסף

400 שנה אחרי שהקפה הגיע לאירופה, החליטו בלאוואצה לחגוג את המקורות ואת ההיסטוריה של המשקה המיוחד הזה. וכך יצא לדרך Coffee Roots, שורשי הקפה, מסע העוקב אחר מקורות הקפה, הפרי הקסום, הידוע כיום ברחבי העולם בתור האספרסו האהוב, עד שהגיע לעולם המערבי.

הפרויקט, שגם היה לספר, נכתב על ידי ויטוריו קאסטלאני, עיתונאי ו"גסטרונום נודד" שכינויו הספרותי "השף קומאלה". הוא סוקר וחוקר את אלף הדרכים שבהן סיגלו את הקפה, כך שיתאים לטעם ולהרגלים של האנשים הרבים, השונים זה מזה, השותים אותו בכל יום.

אף כי כיום, הודות לפופולאריות של האספרסו ברחבי העולם, ניתן לראות בו את "השפה האוניברסאלית של קפה, שאותה חולקים בחמש היבשות, חשוב לזכור שכל מדינה ניחנה ב'דיאלקטים המקומיים' משלה, שעדיין קיימים: טקסים, פולחנים, הרגלים וצורות לשתיית קפה, שמחוברים למסורות יחידאיות” (השף קומאלה).