• הדפסה
  • סימנייה

לבנון

הקפה של כל העולם בעיר אחת: ביירות

לבנון - הקפה של כל העולם בעיר אחת: ביירות לבנון הקפה של כל העולם בעיר אחת: ביירות



בביירות, עיר קוסמופוליטית ומערבית, מגישים קפה בכל צורה שיכולה לעלות על הדעת: מהמרתחת הבדואית המסורתית, לקפה טורקי, מתובל או קפה אמריקני, אספרסו ועד קפה לבן (המתאים לאלו שאינם סובלים קפאין). במקומות המרוחקים מהמרכזים העירוניים שוררות המסורות המקומיות, כגון משקה הקפה הבלתי רגיל שמכינים מבלוטים קלויים, או המאטה, חליטה האופיינית לאמריקה הדרומית, שהביאו איתם מהגרים ששהו שם וחזרו למולדתם.

בעוד שבביירות, שנבנתה מחדש מספר פעמים, בעקבות שנים ארוכות של קרבות, בתי הקפה ההיסטוריים כבר אינם קיימים (מלבד "קפה ג'מאיזה", מקום התוועדות לאמנים, אינטלקטואלים ושחקני שש-בש קשישים), בטריפולי ניתן עדיין למצוא אחדים מבתי הקפה בסגנון הישן, שם הלקוחות שותים קפה טורקי, אפופים תמרות עשן המסתלסל מהנרגילות.

מראה נפוץ הם הרוכלים המוכרים קפה ברחוב. הם מציעים לעוברים ושבים קפה טורקי שאותו מכינים במטבחים ניידים צבעוניים, קפה בסגנון מערבי שאותו מכינים במכונות אספרסו מורכבות על תלת-אופנים ועגלות יד, או קפה שאותו מכינים בהתאם למסורת הערבית, והוא מוגש מקנקני מתכת גדולים שיש בתוכם גוף חימום.

לבנון - המתכונים מתכונים





"קפה לבן"

המצרכים (עבור 4 מנות):

  • 4 כפיות מים מפרחי התפוז
  • 4 ספלים מי מעיין
  • סוכר או דבר לפי הטעם

אופן ההכנה
מרתיחים את המים בקנקן, מוסיפים את הסוכר או הדבש בשעה שהמים חמים מאוד, בוחשים עד שנמסים. לחוד, מוזגים את מי פרחי התפוז לספלים; מוזגים פנימה גם את המים הממותקים. מגישים את המשקה חם מאוד, בסוף הארוחה או בלילה לפני שהולכים לישון. למשקה יש תכונות מרגיעות.





מוחאלאבייה - פלאן עם מים מפרחי התפוז

המצרכים (עבור 4 מנות):

  • 1 ליטר (35 oz) חלב מלא
  • 4 כפיות קמח אורז
  • 150 גר' (5.3 oz) סוכר
  • 100 גר' (3.5 oz) פיסטוק חאלבי טבעי, קצוצים
  • 2 כפות מים מפרחי תפוז

אופן ההכנה
מרתיחים את החלב בקנקן מתכת. בקערית נפרדת ממיסים את קמח האורז במעט חלב קר, ומוסיפים לקנקן. טורפים במטרף כדי לאחד. מחממים עד שהתערובת מתחילה להעלות קצף ולהיעשות סמיכה. כעת מוסיפים את הסוכר, ובוחשים היטב עד שהוא נמס. כשהתערובת מתחילה להיעשות סמיכה יותר, מוסיפים את מי פרחי התפוז, ומערבבים שוב. יוצקים לספלים. זורים פיסטוקים גרוסים מלמעלה, ומגישים צונן, לקינוח.