• הדפסה
  • סימנייה

טורקיה

בחצר הסולטאן

טורקיה - בחצר הסולטאן טורקיה בחצר הסולטאן

 

גם לטורקיה הגיע הקפה במאה ה-16, הודות לקהילה של דרווישים (מיסטיקנים מוסלמים), שהשתמשו בו בטקסי הפולחן שלהם. עד מהרה נפוצה שתיית קפה בקרב כל שדרות העם, כולל בחצר הסולטאן, והפכה לחלק מחיי היומיום. מספרם של בתי הקפה גדל בקצב מהיר: אלו היו המקומות שאנשים יכלו להיפגש ולהתרווח, לעשן, לשחק קלפים; אחרים הפכו להיות מרכזים תרבותיים או אמנותיים, מקום מפגש למספרי סיפורים, למוזיקאים ולאינטלקטואלים.
 

קפה טורקי הוכן תמיד באופן שונה: לא משתמשים בתבלינים או ארומות, משתמשים במכונת טחינה ולא בעלי ומכתש לכתישת הפולים, ומרתיחים את הקפה במהירות, לא לאט כמו במסורות הערביות ואלו של המזרח הרחוק. גם כיום, המשקה הנוצר הוא כהה, סמיך ומרוכז - הליווי המושלם לטעמים המעודנים והפרחיים של המגדנות הטורקיים.

טורקיה - המתכונים מתכונים




ראחאת לוקום - מקפא ממי ורדים ופיסטוקים


המצרכים:

  • 250 גר' (8.8 oz) אבקת סוכר
  • 40 גר' (1.4 oz) עמילן חיטה נוקשה
  • 6 ד"ל (21 fl oz) מים
  • 210 גר' (7.4 oz) קוביות סוכר
  • 1 כף מי ורדים
  • 50 גר' (1.7 oz) פיסטוקים קלופים או צנוברים>אופן ההכנה
    במחבת מנחושת מצופה אבץ או אמאיל, ממיסים את העמילן והסוכר במים. שמים את המרכיבים על אש גבוהה, ובוחשים בהתמדה בכף עץ. כשהנוזל מתחיל לרתוח ולהסמיך, מנמיכים את החום וממשיכים לבחוש, כדי שלא יידבק לקרקעית. כשהתערובת נעשית סמיכה וגמישה, היא מוכנה. מוסיפים את מי הוורדים ואת הפיסטוקים הקצוצים, מערבבים היטב, ויוצקים לתבנית אפייה משומנת קלות. מניחים בצד למשך 24 שעות. לאחר מכן חותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ, שאותן טובלים באבקת הסוכר. מגישים בליוויית קפה טורקי.

    טירק קאהווסי - קפה טורקי

    המצרכים (עבור 4 מנות):

    • 200 מ"ל (7 fl oz) מים
    • 4 כפיות גדושות אבקת קפה טורקי
    • 4 כפיות סוכר

    אופן ההכנה
    יוצקים את המים לתוך קנקן הקפה הטורקי, מוסיפים את הסוכר ואת אבקת הקפה. בוחשים בעדינות. שמים את הקנקן על הלהבה ומניחים לו להגיע לרתיחה. כשהקפה מתחיל לבעבע ונוצר קצף למעלה, מסירים אותו מהאש. לוקחים קצת מהקצף בכפית, ומכניסים לארבעה ספלונים. מחזירים את הקנקן חזרה לאש, למשך שניות אחדות, ולא מניחים לקפה לרתוח. מוזגים את הקפה לספלים בזהירות, כדי למנוע מהקצף להתפוגג.