חזור
8 דקות

Nuvola Lavazza‚ מרכז ההנהלה החדש הוא חכם, חדשני ובר-קיימא

05/06/2017 • עסקי

טורינו, מאי 2017 - הכול מוכן: אנשים עוברים אל Nuvola ויותר מ-600 עובדים מפיחים חיים במטה Lavazza החדש בכתובת via Bologna 32. המשרדים החדשים, בעיצובו של האדריכל צ'ינו זוקי, מייצגים את ליבו של מתחם רב-תכליתי בגודל של כ-18,500 מ"ר שיעניק מראה חדש וחכם לרובע Borgata Aurora.

"יש התלהבות אמיתית בכל הנוגע למעבר לבניין Nuvola Lavazza. הדור הרביעי של המשפחה היה הכוח המניע מאחורי פרויקט יצירת כרטיס הביקור החדש של Lavazza עבור העולם. המטה הוא שילוב של האופן שבו אנו מגדירים עסק בן זמננו, כלומר מניפסט שמתווה את השלבים הרבים שמרכיבים את ההיסטוריה שלנו - עבר, הווה ועתיד - בשפה שמורכבת ממעברים הרמוניים ועקביים וברורים. לא מדובר רק על מעבר של שולחנות עבודה, אלא על האצת ההתקדמות לעבר ממד מאוחד יותר, מאתגר יותר וממוקד יותר באנשים: מקום עבודה מניע, נוח ומתקדם מבחינה טכנולוגית, שבו אנשים יכולים לעבוד יחד תוך יצירת קשרים קרובים יותר בין המטה שבטורינו לבין 90 או יותר המדינות שבהן החברה פועלת", אומר ג'וזפה לוואצה, סגן נשיא החברה.

בניין Nuvola מוכן כעת לקבל את פני המשפחה הגדולה של עובדי Lavazza. אזורים פונקציונליים עוצבו בשיתוף עם צוותי עבודה בסביבת עבודה חכמה עם ריהוט חדשני לקידום שיתוף ויעילות וכדי לספק נוחות ורווחה. יותר מ-90% מהחלל פתוח, ומאפשר אזורים לפגישות מזדמנות וכולל גם חדרי ישיבות שמאובזרים בטכנולוגיה המתקדמת ביותר, כדי לאפשר חיבור קל עם עמיתים ברחבי העולם: כל מאפיין של בניין Lavazza Nuvola מקדם יצירתיות ושיתוף פעולה, הן ממשיים והן וירטואליים.

המעבר מהמבנים ההיסטוריים של Corso Novara ו-via Tollegno אורגן על ידי Lavazza תוך התייחסות לנושא הקיימות, וחשיבה על צרכי האזור. חדר האוכל של החברה, הריהוט, הציוד המשרדי, המחשבים והציוד הטכנולוגי נרכשו מחדש תוך שימוש בעיצובים חכמים כדי למזער את ההשפעה הסביבתית: בערך שלושת אלפים פריטים נתרמו לגופים חיצוניים, לרבות בתי ספר ובתי חולים. לדוגמה, קרן Cottolengo קיבלה את ציוד חדר האוכל של החברה, שישמש לתמיכה בפעילויות רווחה חברתיות, בקהילות, בארגוני צדקה, בשירותי ההגנה האזרחית ובשירותי הכבאות בשדה התעופה של קאסל טורינזה. יתר על כן, לפני המעבר, כל העובדים קיבלו הזדמנות לרכוש, במחיר סמלי, כל חפץ או פריט ריהוט שהיו מעוניינים בו, והסכומים שהתקבלו נתרמו למוסדות שנבחרו על ידי העובדים עצמם בחודשים שלאחר מכן.

המעבר אל Lavazza Nuvola מאפשר גם קבלה של מספר בחירות אישיות בקשר ל"תחבורה בת-קיימא". העובדים יכולים, לדוגמה, לרכוש או לחדש מנויים שנתיים לאמצעי תחבורה ציבורית בעלות מופחתת; לנצל מתקנים לנסיעות משותפות, כלומר השימוש המשותף ברכבים פרטיים על ידי קבוצות עובדים, עם תמריצים שניתנים לאלה שהצליחו בכך ביותר; הם יכולים ליהנות מחדר כושר במקום העבודה שכולל תוכנית פעילות אישית, מאזור למנוחה ומחלל הסעדה וביסטרו חדשניים שייפתחו בקרוב, שיהיו זמינים בפני כל עובדי Lavazza, אך יהיו פתוחים גם לציבור הרחב, עם שלושה אזורי הסעדה נפרדים שמיועדים לאוכל רחוב, לאוכל איטלקי מסורתי ולאזור עם דשא. התפריטים תוכננו כך שייקחו בחשבון את איכות המזון והאיזון בערכים התזונתיים, בשיתוף עם ארגון Slow Food.

זהו הצעד הראשון והחשוב בכל מערכת Nuvola, שבמסגרתה ייפתח גם מוזיאון Lavazza Museum de La Centrale בראשית 2018. במוזיאון תשב גם מסעדת הגורמה Condividere של Lavazza‚ פרי יצירתו של פראן אדרייה, בעיצובו של דנטה פרטי ועם אוכל של השף פדריקו זנאסי. המקום יכלול גם חלל לאירועים שמסוגל להכיל עד 1,000 אנשים, שישמש לתצוגות, להופעות ולתצוגות מתחלפות. בנוסף למוסד לאמנות עיצוב יישומית - שפתח את שעריו בשנת 2013, ושמאוכלס ביותר מ-500 אנשי מקצוע יצירתיים ואמנים מאיטליה ומרחבי העולם - המתחם יכלול גם חניונים ציבוריים, גינת חצר ואזור ארכאולוגי שבו יוצגו שרידיה של בזיליקה נוצרית מוקדמת מהמאה הרביעית ומהמאה החמישית לספירה, שנחשפה במהלך עבודות החפירה.

"סביבה חדשה, נוחה וטכנולוגית עם תשומת לב לפרטים, שנועדה לרווחת כל אלה שעובדים ביחד עמנו: מתחם Lavazza Nuvola הוא כל אלה, ואנו סבורים שהוא יכול לייצג ערך מוסף לא רק עבור האנשים שב-Lavazza, אלא גם לעיר כולה. שיפוץ מבנים בעלי ערך היסטורי ואדריכלי באזור תעשייתי שיצא משימוש, אבל כזה שממוקם באופן אסטרטגי בטורינו, שמשמש כביתנו כבר 120 שנים, מדגישים כולם את חשיבותו של אזור זה בהיסטוריה של החברה שלנו", אומר מרקו לוואצה, סגן נשיא. "הנפש בת-הקיימא של מטה Lavazza החדש הגיחה בשלב העיצוב, עם הגשת המועמדות להסמכה בדרגת זהב של LEED, והיא באה לידי ביטוי גם באמצעים שנועדו במיוחד עבור עובדינו, למשל באמצעות פתרונות תחבורה מתקדמים או הרעיון של יצירת ערך על ידי תרומת ריהוט ואביזרים למטרות טובות. מתחם Lavazza Nuvola נולד ופותח לא רק כדי לשפר את שיטות העבודה, אלא גם כדי לשפר את איכות החיים של כל אלה שעובדים עמנו. הודות לחדשנותו הטכנולוגית של המבנה, אנשים אלה יחוו כעת גמישות רבה יותר במקום העבודה, שתתרום לאיזון הרמוני יותר בין החיים האישיים לבין החיים המקצועיים".

המטה החדש מועמד להסמכה בדרגת הזהב של LEED®. LEED®, ראשי תיבות של Leadership in Energy and Environmental Design (מנהיגות באנרגיה ובעיצוב סביבתי), היא ההסמכה המוכרת ביותר בעולם לביצועים של בניינים בתחום ניצול האנרגיה ובתחום הסביבתי. מדובר במערכת מדידה וולונטרית, שנועדה להעריך מבנים מסחריים‚ מבני שירותים ומבני מגורים חדשים וקיימים. מרכז הנהלת החברה החדש עומד בדרישותיו של פרוטוקול LEED®, החל מבחירת האתר דרך התכנון, הביצוע (שבמהלכו מוחזרו כ-80% מפסולת הבניין) וניטור לאחר תהליך האכלוס. המבנה תוכנן לספק נוחות מרבית לאנשים ב-Lavazza, לחסוך באנרגיה ולהפחית את השימוש במי שתייה.

Lavazza גם פעלה להשגת סביבה ללא נייר, באמצעות העלאת מודעות העובדים לתהליכים דיגיטליים ולשימוש אחראי במדפסות, תוך סילוק ומיחזור של 45 טון נייר במהלך המעבר עצמו בלבד על ידי העברת הארכיון לפורמט דיגיטלי. הפרויקט כולו לווה באסטרטגיית תקשורת פנים אינטנסיבית, שהחלה בשנה שעברה כדי למסור לעובדים הודעות ועדכונים במהלך ההכנות למעבר לבניין Lavazza Nuvola. האסטרטגיה הסתייעה גם בשגרירים פנימיים, שאפשרו והנחו את הדו-שיח וזיהו את הפתרונות הטובים ביותר שיהפכו את הכניסה למטה החדש של Lavazza ליעילה אף יותר.

הורדה
PDF JPG