חזור
12 דקות

17 צילומי דיוקן, 17 שגרירים, 17 יעדי פיתוח בר-קיימא: לוח השנה של Lavazza הופך למגאפון אמנותי לפרסום אתגר ההגנה על כדור הארץ לקראת שנת 2030 שהוכרז על ידי האו"ם.

29 בנובמבר 2017

לוח שנה Lavazza‏ "2030 מה אתם עושים?" מוצג היום:
מאסימו בוטורה, ג'רמי רנר, אלכסנדרה קוסטו, אנדרה אגאסי וקארלו פטריני הם רק כמה מ-17 שגרירי הקיימות, שבאמצעות צילומי דיוקן אמנותיים מאת הצלם פלאטון מעודדים את כל האזרחים, המוסדות והחברות לפעול כדי להשיג את יעדי הפיתוח בר-הקיימא שקבע ארגון האומות המאוחדות.

מילאנו, 29 בנובמבר 2017 - ואתם, מה אתם עושים? השאלה שמפנה אליכם לוח השנה של Lavazza לשנת 2018 היא ישירה ובוטה, והיא מהדהדת היטב ברחבי כל 193 המדינות החברות בארגון האו"ם. שאלה זו מזכירה לכולנו ששנת 2030 - תאריך היעד האחרון שזוהה על ידי האו"ם לשינוי כדור הארץ למקום בר-קיימא יותר - תיכף מגיעה. למעשה, 2030 כבר כאן בדמות 17 הדיוקנאות המצולמים מאת פלאטון שמרכיבים את "2030 מה אתם עושים?": לוח השנה של Lavazza הוא המגאפון האמנותי הראשון עבור 17 יעד הפיתוח בר-הקיימא שקבע ארגון האומות המאוחדות (SDGs) עבור העולם כולו. הוא בוחן אותם דרך המחויבות הקונקרטית של 17 שגרירי קיימות, גברים ונשים אשר נחושים להפוך מזון מבוזבז לארוחה עבור העניים ביותר שבינינו ובקבוקי פלסטיק למקור אור משותף, לחנך ילדים, להכשיר צעירים משכונות מצוקה ונשים משולי החברה לעבודה, להגן על הימים והאוקיינוסים ועל המגוון הביולוגי, להתמודד עם שינויי אקלים, ולהילחם למען כלכלה שמבוססת על הטבע ועל החיים.

מה אתם עושים? מהשף מאסימו בוטורה לשחקן האמריקאי ג'רמי רנר. מ אלכסנדרה קוסטו , שמובילה את המאבק בסוגיות שקשורות למים, אל מייסד Slow Food  קארלו פטריני. מאלוף הטניס אנדרה אגאסי  ו ג'פרי סאקס, מנהל הרשת לפיתוח בר-קיימא של האו"ם, ליזם שמאחורי "הכלכלה הכחולה" גונטר פאולי ולשותף המייסד של ארגון ה-Rainforest Alliance דניאל כץ. 17 התמונות שצילם פלאטון הן דיוקנאות שחופרים עמוק לתוך נפשם של 17 הגיבורים ושל כולנו, ומציגים לנו שאלה שלא ניתן להתחמק ממנה - 2030 מה אתם עושים? - ומזכירים לנו עד כמה שנת 2030 קרובה, בעוד הדרך להשגת 17 היעדים היא קשה וממושכת. כך, לוח השנה של Lavazza לשנת 2018 - התוצר של פרויקט יצירתי של סוכנות ארמנדו טסטה - הוא קריאה לפעולה, קודם כל אישית, ולאחר מכן קולקטיבית.

"השאלה שמאחורי הכותרת של לוח השנה של Lavazza לשנת 2018 היא ישירה ופרובוקטיבית במכוון. מה אתם עושים? כולנו, אזרחים, חברות, מוסדות פוליטיים וחברתיים, נקראים להגיב ולהתחייב לקחת חלק בשינוי. 17 היעדים לפיתוח בר-קיימא שקבע ארגון האו"ם הם הדרך שבה יש לפסוע כדי להגן על כדור הארץ, אך 2030 הולכת ומתקרבת וכעת דחוף יותר מתמיד להניע את כולנו לפעולה לטובת הכלל- אומרת פרנצ'סקה לוואצה, חברה במועצת המנהלים של החברה -. זו הסיבה לכך שהחלטנו לתמוך ב-17 ה-SDGs של האו"ם ולפרש אותם לראשונה באופן אמנותי הודות לפלאטון, רב-אמן של צילום עכשווי. אנו רוצים להפוך התחייבות כלל עולמית זו לשנת 2030 לפופולרית, כדי להפיץ נושאים אלה ולהפוך אותם ואת הגיבורים שעוסקים בהם למוכרים; זו הדרך היחידה להפוך אנשים, ובפרט צעירים, לגורם שיביא לשינוי בעתיד. אנו רוצים להיות מייסדיה של מהפכה חיובית, לעורר השראה ולהעיר גם את ההיגיון הבריא, כדי שנוכל לפעול כשגריריו של השינוי שאנו רוצים לראות בעולם".

ההשראה האמיתית מאחורי לוח השנה של Lavazza‏ "2030 מה אתם עושים" הוא ג'פרי סאקס. סאקס, פרופסור באוניברסיטת קולומביה ויועץ מיוחד למזכיר הכללי של האו"ם אנטוניו גוטרש בנושאים שקשורים ליעדים לפיתוח בר-קיימא, הוא אחד משגרירי הקיימות שצולמו על ידי פלאטון, והוא מייצג, ביחד עם אשתו סוניה, את יעד מספר 17: שותפות להשגת מטרות. "כל 193 המדינות החברות באו"ם - אומר סאקס - אימצו את היעדים לפיתוח בר-קיימא בשנת 2015, כדי להרחיק את העולם מהסכנות ההולכות וגדלות שטמונות בהרס הסביבה, ולקדמו לעבר עתיד שיוכל להיות עתיד של שגשוג, בריאות, חינוך ושלום. כעת, שנתיים מאוחר יותר, אנו עדיין רחוקים מאוד מהשגת 17 היעדים הללו, שהנם ללא ספק שאפתניים, אך ברי השגה עד שנת 2030: המפתח הוא שיתוף פעולה גלובלי, עיקרון מרכזי שמשפיע על כולנו, לא רק על ממשלות, אלא גם על יחידים, חברות, אוניברסיטאות ושחקנים אחרים בחברה האזרחית. לוח השנה של Lavazza מוקיר מחויבות גלובלית זו ומזכיר לנו מהן הסכנות. תקוותי ואמונתי הן שהוא יוכל לעורר השראה באחרים לקבל על עצמם את המטרה של פיתוח בר-קיימא".

17 צילומים אמנותיים למען כדור הארץ

מה אתם עושים? השאלה מעוררת המחלוקת בליבו של לוח השנה של Lavazza לשנת 2018 פוגעת ישר בין העיניים וחודרת לתודעה, באופן ישיר שמעורר חוסר נוחות, הודות לנקודת המבט המהפכנית של פלאטון, צלם ומספר סיפורים בריטי ממוצא יווני. הוא זוכה להערכה בכל רחבי העולם בתור "הצלם של החזקים", לאחר שצילם דיוקנאות ולכד את נשמתם ואנושיותם של המנהיגים הגלובליים, ענקי התעשייה וסמלי עולם בידור המשפיעים ביותר בעולם. "עם לוח שנה Lavazza‏ '2030 מה אתם עושים?' אנו רוצים להפנות זרקור - אומר פלאטון - על קבוצה חדשה של גיבורי תרבות, ולהעניק להם את כל העוצמה שהם זכאים לה. בפרויקט זה ביקשתי, בתפקידי כפרובוקטור תרבותי, להניע דיון מכובד בדבר הבעיות שחייבות להוביל את המצפון שלנו, ועל חשיבותה של מנהיגות חיובית. מכיוון שכאן אין כל שליליות, ולא מוצגות כל האשמות, ישנם רק אנרגיה ותשוקה: לכן זוהי מהפכה חיובית. אלה הם 17 סיפורים מיוחדים במינם, שיכולים לשמש מקור להשראה ולהפוך למנוע שידחוף קהילה של אזרחים גלובליים אחראיים, שמונעים על ידי תשוקה ורצון עמוק להיטיב עם אחרים".

מתן פנים ל-17 היעדים לפיתוח בר-קיימא של האו"ם והצגת סיפור לדוגמה, או מתן השראה עבור כל יעד: זהו האתגר הגדול ש-Lavazza החליטה לקחת על עצמה ביחד עם פלאטון תחת הניהול האמנותי של ארמנדו טסטה. "לאחר שלוש שנים של הגדרת מגיני כדור הארץ - הגיבורים בני זמננו שלוקחים חלק בהאכלת העולם בדרך הוגנת ובת-קיימא באפריקה, באמריקה הלטינית ובדרום מזרח אסיה - צילום אמנותי מרהיב הופך לדובר של הבהילות להשגת מחויבות חברתית אוניברסלית, שאף אחד לא יכול להתעלם ממנה. אחרי ניוטון, אנני לייבוביץ', לה-שאפל, סטיב מק'קורי ואמנים רבים אחרים של צילום עכשווי, זיהינו ברגישותו של פלאטון, מספר סיפורים ומבין גדול בנפש האדם, את הפרשן המושלם לייצג את 17 ה-SDGs באופן אמנותי. המהדורה ה-26 במספר של לוח השנה של Lavazza מסמנת גם את השיבה, לאחר 16 שנים, לשחור לבן: שיטת צילום שדרך עדשת המצלמה של פלאטון הופכת למודרנית; סגנון ישיר ללא משחקים מיותרים שמציג לנו את הגיבורים שלנו בצורה האותנטית ביותר שאפשרית. צילום בשחור לבן שמעודד חשיבה, בחינה עצמית עמוקה, הוא מושלם עבור נושא אוניברסלי כמו המחויבות להצלת העולם שלנו", מוסיף מישל מריאני, מנהל אמנותי בכיר בסוכנות ארמנדו טסטה.

הפצת האחריות

Lavazza, באמצעות פרויקט Integrated Communication, תציג לראווה במסע פרסום טלוויזיוני שיכלול 5 סיפורי וידיאו, כמה משגרירי הקיימות כמו ג'פרי וסוניה סאקס, קארלו פטריני, אלכסנדרה קוסטו, מאסימו בוטורה ואנדרה אגאסי. בנוסף, לוח השנה של Lavazza לשנת 2018 (שזמין באינטרנט באתר Calendar.lavazza.com) קורא לאזרחים, לנציגים של מוסדות, לחברות ולכל מרכיבי החברה האזרחית להכיר ולהפיץ את 17 היעדים לפיתוח בר-קיימא שיש להשיג עד אבן הדרך של שנת 2030, כפי שקבע ארגון האו"ם. נכון להיום - הודות גם לשיתוף הפעולה עם ASviS - תוכלו להגיש את התחייבותכם להיות שגרירי קיימות ולתרום ל"הפצת" האחריות ברשתות החברתיות בהאשטאג #2030whatareUdoing

2030 מה אתם עושים?

#2030whatareUdoing @Lavazza