חזור
8 דקות
40 ידיים

אסנקש והזהב הירוק

פורסם בתאריך 16 מרץ 17

שמי אסנקש תומס ביאן ואני מגדלת קפה. אני אוהבת את עבודתי, שממלאת אותי בתחושת כבוד באתיופיה, שם הכול התחיל.

 

 

כאן, במדינה זו, התגלה לראשונה הקפה והפך למקור מחיה לתושביה, הרבה לפני שהוא התפשט ברחבי אפריקה ובשאר העולם. וכיום בדיוק כמו בעבר, קפה הוא עדיין דרך להגיע למעמד חברתי טוב יותר, לשנות את מצבנו מן הקצה אל הקצה. לכן אני עובדת עם מספר עמותות וחברות, כולל Lavazza, כדי לתמוך באיכרים, ללמד אותם, ולהעביר הלאה את הלהט שלי לכל עומקו.

אני יודעת שזה נשמע מוזר, אבל אני מדברת עם הצמחים שלי. אני יכולה להבין אותם. כל יום מביא עימו אתגר חדש שיש לעמוד בו, וכבר בבוקר אני שומעת אותם מתחילים לקרוא לי: "יקירתי, אני צריך אוכל", או "מישהו צריך לטפל בי". בכל מטע חייבים לגזום, לחתוך את הענפים היבשים ולשמור על הקרקע שלמטה נקייה, מטופחת וחפה מעשב. אני משתמשת אך ורק בדשנים טבעיים, כמו קומפוסט, כדי לשמור על הצמחים בריאים, על העלים מבריקים ועל הפירות גדולים ועגולים.

 

 

 

הקפה נטוע כל כך עמוק במסורות שלנו, עד שהוא נתפס כמביא מזל.

אם אדם המחפש אישה נכנס לבית שבו עומדים להגיש קפה, פירוש הדבר הוא שהוא במקום הנכון, ושהנישואין יצליחו.

ואותו הדבר לגבי פיוס: אם קיימת מחלוקת ארוכה בין אנשים, משפחותיהם שולחות את נציגיהם כדי ליישב את העניין. ואם, כאשר הם נכנסים לבית, ה-Abol Bunna, "הקפה הרותח בפעם הראשונה", מוכן, נעשה שלום והדיון מסתיים.

 

Asnakech e l'oro verde
Asnakech e l'oro verde

 

מבחינתי, קפה הוא מילה נרדפת לאושר; הביטו בפניהם של האנשים שלי, הם מחייכים אפילו כשהם עייפים.

זהו משקה בריא, הוא מטעין מחדש באנרגיה ומקרב בין אנשים, מושיב אותם סביב אותו שולחן, הוא מאחד אותם.

כאן, אנו קוראים לו הזהב הירוק או עמוד השדרה של מדינתנו, ובגלל זה על אפריקה לוודא כי לכל אחד מתושביה יש גישה למשקה ייחודי זה.

 

 

המטרה שלי היא להפוך את הקפה האפריקני לקפה מספר אחד בעולם; מסיבה זו, אני אמשיך לייצר אותו כל עוד אני חיה. אני אוהבת קפה, ואני אמשיך לטפח אותו עד לנשימתי האחרונה, מתוך ידיעה שתרמתי לעולם בכך שנתתי למדינה שלי וליבשות אחרות מוצר איכותי. אחרי הכל, מצוינות על כל צורותיה הופכת את העולם למקום טוב יותר.

 

 

 

*אסנקש תומס ביאן היא אחת מהאנשים המצולמים בלוח השנה של Lavazza לשנת 2015 - מגיני כדור הארץ.

מצאנו מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם...

מגזין
תרבות של קפה

מניפסט

למדו עוד
מגזין
קמפיין Born Social (חברותי מלידה)

תרבות של קפה

למדו עוד
מגזין
מגיני כדור הארץ: מאחורי העדשה של השומרים של כדור הארץ

תרבות של קפה

למדו עוד
מגזין
P זה Processing

TheCoffeeBook

למדו עוד
מגזין
C זה Crema (נוכחות קרמית)

למדו עוד
מגזין
I זה Intensity (קפה עוצמתי)

TheCoffeeBook

למדו עוד
מגזין
C זה Coffee

TheCoffeeBook

למדו עוד
מגזין
R זה Robusta (רובוסטה)

TheCoffeeBook

למדו עוד
מגזין
F זה Flavour (טעים להכיר)

TheCoffeeBook

למדו עוד
מגזין
G זה Grinding (טחינה)

TheCoffeeBook

למדו עוד