חזור
8 דקות
40 ידיים

קפה: ערך שצריך לטפח

פורסם בתאריך 09 מאי 17

 

לפני הגשתו, מסעו של הקפה, מהזריעה ועד לכוס האספרסו, עובר 40 זוגות ידיים. מאחורי כל אחד מהחילופים הללו, נמצאים תרבות, פנים וסיפור שיש לספר.

40 ידיים זה המסע להכרת האנשים שבחרו להקדיש את חייהם לתשוקתם לקפה, החל ממדינות המוצא. הוא עוקב אחר נתיב הנפרש לאורך דורות וקווי רוחב, כולם מאוחדים סביב אותם ערכים: "כבוד, מסירות ואחריות, במיוחד אל הטבע", אומר אנריקה מנסילה אויוס, חקלאי פרוויאני שעובד איתנו כבר שנים רבות.

אבות אבותיו עיבדו את הקפה בנגזו, אך באותו הזמן לא היו כבישים, אז ההפקה הייתה מוגבלת לצורכי המשפחה.

"ואז אני הגעתי", מספר לנו בנו אייבל, "והגיעה גם Lavazza, כמעט באותו הזמן, עם פרויקט התמיכה בקהילה ששיפר את תהליך הייצור שלנו, על ידי אספקה של הציוד והידע שהיינו זקוקים להם".

 

הרמוניה בין החקלאים לאדמה היא חיונית
דו טהאן דין - סגן נשיא הקואופרטיב Farmer Cooperative Quang Tien Buôn Ma Thuôt - וייטנאם

 

קפה הוא למעשה תשובה שאנו נושאים עימנו מאז 1895, בדומה למשפחות רבות אחרות שתמיד עיבדו אותו. כיבוד המסורות והערכים של מגינים אלה של כדור הארץ, הוא ללא ספק, חובה, כמו גם לעזור לדורות החדשים לבטא באופן מוחלט את היכולות והמסורות שלהם.

 

קרן Lavazza סיפקה לנו תשתית, היא עוזרת לנו והיא מצאה פתרונות לבעיות קפה, לשינוי אקלים ולמחלות המשפיעות על גידולי הקפה. קרן Lavazza תורמת גם לפיתוח כפרים חדשים.
שרי ה' מ' לוקש

 

קפה תמיד היה המשקה החברתי המובהק. יש לו את הכוח לאחד אנשים, והוא מאפשר לנו לשתף סיפורים וחלומות, כמו אלו של האב פיטר קילסארה, מנהל Mese Ring School בקירואה, טנזניה.
"ברוב רובה של אפריקה, לכל אורכה, לתת לצעיר ביותר את ההזדמנות ללמוד ולרכוש השכלה, משמעותו לתת להם הזדמנות לחיים בנוסף לצמיחה, ועבורי באופן אישי, המשמעות הייתה גם היכולת לממש את החלום שלי".

Caffè: un valore da coltivare
Caffè: un valore da coltivare

 

פגשנו את האב פיטר במהלך הפקת ¡Tierra!, פרויקט קיימות בביצוע משותף עם הארגון הלא ממשלתי Rainforest Alliance, ששם לעצמו מטרה לייצר קפה המופק ב-100% מחקלאות בת-קיימא. הוא יצר איתנו קשר: "אנחנו הצגנו את עצמו ל-Lavazza בתור קהילה של יצרני קפה קטנים. מאותו רגע ואילך, הפכנו לחלק מפרויקט ¡Tierra!: פרויקט המשפר את איכות הקפה ואת ייצורו בו זמנית. מפעלי ייצור הוקמו כדי לשפר ולפשט את תהליך ההפקה. באותו הזמן נבנו גם בתים, מרפאה ובית ספר. כך שכעת, יחד עם היכולת לעבוד באופן אוטונומי ולהפיק קפה באיכות גבוהה יותר, החקלאים קיבלה עזרה קונקרטית עבור ההשכלה של ילדיהם".

 

lavazza-40hands-caffeunvaloredacoltivare-imgsx-2-d
lavazza-40hands-caffeunvaloredacoltivare-imgdx-2-d

 

גידול הקפה הוא הרבה מעבר לשלב בתהליך הייצור: זהו טקס, אמנות, מהות תרבותית ומקור מחיה עבור אלפי אנשים בכל העולם. מאחורי כל כוס אספרסו שמוגשת, ניצבת המחויבות של אלו שבחרו להפוך את הקפה לדרך חייהם. תשוקה העוברת בתורשה מדור לדור.

 

אני אוהב קפה בזכות אבי. עיבודו הוא מעשה אהבה: לראות את הזרעים גדלים, פורחים ומייצרים פירות. אני מקווה, כשיגיע תורי, שאוכל להעביר את המסורת הזו הלאה לילדים שלי.
אדיוואלדו בוקארדי לומבארי

מצאנו מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם...

מגזין
אנאייבה, ספר בין פולי קפה

40 ידיים

למדו עוד
מגזין
אסנקש והזהב הירוק

40 ידיים

למדו עוד
מגזין
קפה: ערך שצריך לטפח

40 ידיים

למדו עוד
מגזין
סומבון סאג' בוקיאה, חיים שהוקדשו לאדמתה האדומה של לאוס

40 ידיים

למדו עוד
מגזין
אירופרס

טיפים לשדרוג הקפה

למדו עוד
מגזין
אספרסו

טיפים לשדרוג הקפה

למדו עוד
מגזין
סיפון

טיפים לשדרוג הקפה

למדו עוד
מגזין
פלאנג'ר או French press

טיפים לשדרוג הקפה

למדו עוד
מגזין
מקינטה

טיפים לשדרוג הקפה

למדו עוד
מגזין
Chemex

טיפים לשדרוג הקפה

למדו עוד