שמים 250 מ"ל חלב, 300 גרם שמנת מתוקה ו-100 גרם סוכר בקלחת. מחממים על להבה נמוכה, ולפני שהשמנת מגיעה לרתיחה מלאה, שמים 9 גרם ג'לטין בכלי עם מים קרים ומשרים אותו למשך 2 דקות.

ברגע שהשמנת מתחילה לרתוח, סוחטים את הג'לטין ומוסיפים לתערובת. מערבבים באיטיות ומכבים את האש. 

מוסיפים את הוויסקי ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. לוקחים 5 כוסות, מוזגים כ-100 גרם מן התערובת בכל כוס, מצננים במקרר למשך כ-24 שעות.

 

כאשר הקפה מוכן, מוזגים כוסית אספרסו על הקרם שבכל כוס. כעת האייריש-קופי ההפוך מוכן להגשה.