חזור
תוכנית לימודי קפה

הדבר הכי חשוב: הפיתוח שלו אנו זקוקים

במהלך הזמן שבילו עם מגדלי הקפה ברפובליקה הדומיניקנית, תלמידי התוכנית ללימודי קפה חזו בגישה ייחודית להעצמה קהילתית.
גישה, שלדעתה של רבקה, מדגישה את המדדים האמיתיים שבהם עלינו להתמקד.



לפני שנסיעתה במסגרת התוכנית ללימודי קפה הובילה אותה לרפובליקה הדומיניקנית, רבקה חשבה שהיא יודעת בדיוק מהן קהילות חקלאיות. כתלמידה שמתמקדת בנושאים שקשורים לחקלאות ולמדיניות סביבתית, היא ביקרה בקהילות כאלה בארה"ב, ארץ מולדתה.
אבל, כאשר היא עבדה לצד החקלאים בנייבה, עיירה בדרום מזרח המדינה, הידע שלה התשנה והתעשר.

"קהילת חקלאים שבה כולם מעורבים".

כאן, כל אחד ואחת מחברי קהילת החקלאים הצטרף לעבודה, וידע כל מה שיש לדעת על קפה - החל מהשיטה הטובה ביותר לגידולו וטיפוחו, דרך חלקי הצמח שאותם יש להשליך ועד לאותם מאפיינים שהופכים קפה טוב לכזה.

הדבר שבו חזו עיניהם של רבקה ושל שאר תלמידי התוכנית ללימודי קפה היה גישה משולבת שנולדה מפעילותם המשותפת של בני הקהילה כולה.

יש צורך בעזרה כדי להבטיח שתושביה של נייבה ושל מקומות אחרים ברחבי העולם שנמצאים בסיכון יוכלו להמשיך לשגשג. ייתכן שחסרים להם כלים או כסף כדי לפתח את הידע ואת המומחיות שלהם לכדי עסק שמסוגל לספק להם את מחייתם באופן בר-קיימא. 

קרן Lavazza ואחרים עושים זאת, למשל, על ידי הגשת סיוע למימון ציוד חקלאי - ציוד שמאפשר לקהילה לעבד את פולי הקפה בעצמה ולהגיע לשווקים ברחבי העולם.
רבקה מאמינה שגישה זו, ואחרות שדומות לה, הן המפתח.

 

"זהו ללא צל של ספק הבסיס לפיתוח בר-קיימא".
img_02-csp-rebecca
img_03-csp-rebecca

אבל לא מדובר רק במאמצים להבטיח שעבודתם של החקלאים תניב פירות כלכליים. רבקה מבחינה בכך שהמדדים שבהם נעשה שימוש יכולים לשמש גם לדברים אחרים.

היא מבחינה שחבריו של קואופרטיב נייבה "מתייחסים גם לאיכותו ולא רק לכמותו של יבול הקפה שלהם". עבודתם אינה מסתכמת רק בהעסקה והפקה - היא כוללת גם העצמה.

"האם ניתן למדוד העצמה? אני לא יודעת. אבל זה הרבה יותר הגיוני מאשר התמקדות אך ורק בתוצרת שמפיקים".

בואו לחוות את תוכנית לימודי הקפה דרך עיניהם של קאניקה, סטיוארט וג'יה יי.

 

 

 

השראה לארוחת הערב הבאה: מה דעתכם על המתכונים האלה?

מגזין
פלאנג'ר או French press

טיפים לשדרוג הקפה

למדו עוד
מגזין
Chemex

טיפים לשדרוג הקפה

למדו עוד
מגזין
מקינטה

טיפים לשדרוג הקפה

למדו עוד
מגזין
אירופרס

טיפים לשדרוג הקפה

למדו עוד
מגזין
קפה מדיטציה

טיפים לשדרוג הקפה

למדו עוד
מגזין
מוקה קר

טיפים לשדרוג הקפה

למדו עוד
מגזין
שייקר לקפה קר

טיפים לשדרוג הקפה

למדו עוד
מגזין
אייריש-קופי הפוך

טיפים לשדרוג הקפה

למדו עוד
מגזין
קפה בנוסח פדובה

טיפים לשדרוג הקפה

למדו עוד
מגזין
Moretta Fanese

טיפים לשדרוג הקפה

למדו עוד