חזור
TheCoffeeBook

E זה Espresso

פורסם בתאריך 16 יולי 17

אספרסו מזוהה בתור הקפה האיטלקי המובהק בכל העולם. הוא מתאפיין במה שהאיטלקים מכנים 'נוכחות קרמית' (10% מהנפח הסופי של המשקה), גוף מלא וארומה עוצמתית.

 

 

משמעותה של המילה ”אספרסו” היא "מוכן במקום": משקה זה מתאפיין בשיטת המיצוי המהירה שלו מן המכשיר (25/30 שניות), בלחץ של 9 בר.

 

 

E come Espresso
E come Espresso

 

אספרסו מושלם מורכב משילוב של ארבעה גורמים: תערובת, טחינה, מכונת האספרסו ומיומנות המפעיל.

 

יש להתענג עליו בכוסית אספרסו, בטמפרטורה של כ-80°C–75°C ובמידה של 30-25 מ"ל.

 

הנוכחות הקרמית האידאלית צריכה להיות דחוסה, גמישה, נמשכת לאורך זמן ובצבע אגוזי. היא לעולם לא תהיה קצפית, קלושה או בצבע בהיר או כהה מדי.

 

 

מצאנו מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם...

מגזין
P זה Processing

TheCoffeeBook

למדו עוד
מגזין
C זה Crema (נוכחות קרמית)

למדו עוד
מגזין
C זה Coffee

TheCoffeeBook

למדו עוד
מגזין
R זה Robusta (רובוסטה)

TheCoffeeBook

למדו עוד
מגזין
R זה Roasting (קלייה)

TheCoffeeBook

למדו עוד
מגזין
B זה Bitter

למדו עוד
מגזין
B זה Body (לגופו של עניין)

TheCoffeeBook

למדו עוד
מגזין
I זה Intensity (קפה עוצמתי)

TheCoffeeBook

למדו עוד
מגזין
F זה Flavour (טעים להכיר)

TheCoffeeBook

למדו עוד
מגזין
D זה Decaffeinated (נטול קפאין ועשיר בטעם)

TheCoffeeBook

למדו עוד