חזור
The Coffee Book (ספר לאוהבי קפה)

B זה Bitter

פורסם בתאריך 16 מרץ 17

הטעם המריר, בדומה לטעם החומצי, הוא טעם מרכזי שמגדיר את טעם הקפה.

מחקרים מדעיים[1] מוכיחים כי מרבית האנשים לא אוהבים את הטעם המריר, ואפילו נרתעים ממנו באופן אוטומטי. ולמרות זאת, מטעם הקפה נהנים אנשים רבים ברחבי העולם.

 

הסיבות מאחורי הסתירה הזו הן רבות. אחת הסיבות קשורה לרכיב הריח. ריח הקפה מאזן את טעמו המריר, מעשיר את הניחוח ומספק תחושה נעימה.

b-for-bitter_medium-01
b-for-bitter_medium-02

 

סיבה נוספת, עתיקה יותר, קשורה לאופן שבו הגוף שלנו מורכב. הטעם המר לבדו מפעיל 25 קולטני טעם שונים. הקולטנים פועלים בכל גוף באופן שונה, בהתאם להבדלים הגנטיים בין אדם לאדם.

 

כתוצאה מכך, כל אדם חווה את הטעם המר בצורה ייחודית.

 

 

מאמר זה מבוסס על תוכן מתוך "L’observatoire des saveurs".

 

[1]           Rosenstein & Oster, 1988

 

מצאנו מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם...