חזור
דקה
TheCoffeeBook

D זה Decaffeinated (נטול קפאין ועשיר בטעם)

פורסם בתאריך 10 יולי 17

קפה נטול קפאין מופק על ידי מיצוי הקפאין מתוך הפול כשהוא עדיין ירוק, וטיפול בו בתהליכים הדומים לאלה המשמשים עבור קפה רגיל לאחר מכן.

ניתן להשתמש בשלוש גישות שונות לצורך המיצוי: ממסים אורגניים (דיכלורומתאן או אתיל אצטט), מים או פחמן דו חמצני (CO2 במצב נוזלי או סופר-קריטי).

 

בניגוד לשתי השיטות הראשונות להסרת הקפאין, המסירות את הקפאין אך גם גורמות לאבדן במונחי טעם, השימוש בפחמן דו חמצני מאפשר לנו להשאיר את המאפיינים הארומטיים של הקפה ללא שינוי. משום כך Lavazza משתמשת בשיטה זו.

 

D come Decaffeinato
D come Decaffeinato

 

במהלך השלב הראשון של התהליך, פולי הקפה מרוככים באמצעות קיטור ו/או מים עד השגת 50%-30% מהלחות. לאחר מכן הם מונחים בצילינדר מיצוי בגז, כאשר הגז בתוכו נמצא במצב "סופר-קריטי": מצב שבו הטמפרטורה והלחץ גורמים לכך שיש לו תכונות של גז ונוזל גם יחד. באופן זה, הוא מתפשט כמו גז עם תכונות הממס של נוזל, וממצה את הקפאין באופן בררני. לאחר מכן הפחמן הדו-חמצני מופרד מן האלקלואיד על ידי שימוש במים, נדחס מחדש ומוחזר לשימוש.

 

המעגל מסתיים בייבוש של הקפה נטול הקפאין.

 

 

מצאנו מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם...

מגזין
B זה Blend (לתערובת מושלמת)

TheCoffeeBook

למדו עוד
מגזין
E זה Espresso

TheCoffeeBook

למדו עוד
מגזין
B זה Body (לגופו של עניין)

TheCoffeeBook

למדו עוד
מגזין
I זה Intensity (קפה עוצמתי)

TheCoffeeBook

למדו עוד
מגזין
C זה Coffee

TheCoffeeBook

למדו עוד
מגזין
R זה Robusta (רובוסטה)

TheCoffeeBook

למדו עוד
מגזין
F זה Flavour (טעים להכיר)

TheCoffeeBook

למדו עוד
מגזין
D זה Decaffeinated (נטול קפאין ועשיר בטעם)

TheCoffeeBook

למדו עוד
מגזין
G זה Grinding (טחינה)

TheCoffeeBook

למדו עוד
מגזין
R זה Roasting (קלייה)

TheCoffeeBook

למדו עוד