טארט קפה

קושי
3שעה

המרכיבים
להכנת בצק פריך
  • 300 גרם קמח 00
  • 100 גרם סוכר
  • 100 גרם שמן זית
  • 1 ביצה
  • 40 גרם חלמונים
  • 6 גרם שמרים
  • תמצית וניל
  • מלח
  • גרידה מחצי לימון
להכנת השמנת
  • 200 מ"ל מים
  • 300 מ"ל תמצית קפה
  • 2 ביצים
  • 1 חלמון
  • 50 גרם סוכר
  • 40 גרם קורנפלור
  • 75 גרם שוקולד
להכנת המרנג
  • 60 גרם חלבונים
  • 120 גרם סוכר
שיטת הכנה
להכנת בצק פריך

שמים את הביצים והחלמונים בקערה גבוהה וצרה, מזליפים את השמן ומערבבים הכול באמצעות בלנדר ידני. מעבירים את התערובת למערבל מזון ומוסיפים ראשית את הקמח והסוכר, ולאחר מכן את תמצית הווניל וקליפת הלימון. לשים את הרכיבים עד לקבלת בצק חלק ומניחים במקרר למשך כשעה אחת. משמנים את התבניות בחמאה ומרפדים בהן את הבצק המרודד. משתמשים בכ-30 עד 50 גרם בצק למנה. מכניסים לתנור רגיל שחומם ל-180°C למשך 12-10 דקות; לאחר שהטארטים נאפים, מניחים בצד לקירור.

שיטת הכנה

להכנת בצק פריך

שמים את הביצים והחלמונים בקערה גבוהה וצרה, מזליפים את השמן ומערבבים הכול באמצעות בלנדר ידני.

מעבירים את התערובת למערבל מזון ומוסיפים ראשית את הקמח והסוכר, ולאחר מכן את תמצית הווניל וקליפת הלימון. לשים את הרכיבים עד לקבלת בצק חלק ומניחים במקרר למשך כשעה אחת.

3Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img2sx
4Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img2dx
5Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img4
משמנים את התבניות בחמאה ומרפדים בהן את הבצק המרודד. משתמשים בכ-30 עד 50 גרם בצק למנה. מכניסים לתנור רגיל שחומם ל-180°C למשך 12-10 דקות; לאחר שהטארטים נאפים, מניחים בצד לקירור.

להכנת השמנת

מכינים את הקפה ושוברים את השוקולד לקוביות. לאחר מכן טורפים בקערה את הביצים, החלמונים והסוכר, ואז מוסיפים את הקורנפלור.

על הכיריים, מוסיפים מים לתוך קלחת גדולה ומביאים לרתיחה; יוצקים את תערובת הביצים לתוך המים ומבשלים כשתי דקות לקבלת בצק דחוס. 

 

מוסיפים את הקפה שהוכן מראש, מכבים את הכיריים ומוסיפים את שברי השוקולד. מערבבים בעזרת מטרפה או בלנדר ידני עד שהשוקולד נמס לחלוטין, ובנקודה זו נותנים לו להתקרר.

 

 

להכנת המרנג

בקערה, שמים 60 גרם חלבונים ו-120 גרם סוכר; מקציפים עד לקבלת תערובת דחוסה ותפוחה. התערובת מוכנה אם היא נשארת דבוקה היטב לתחתית הקערה כאשר הופכים אותה.

 

 

להכנת המילוי

לאחר שהקרם התקרר, מוסיפים כ-50 גרם מרנג על כל 150 גרם קרם ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

הגשה

בוזקים אבקת סוכר על הבצק, ממלאים אותו בקרם ומעטרים בפירות יער.

7Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img6sx
8Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img6dx

הקפה המושלם למתכון זה

Il Mattino

נדיב ומאוזן

אידאלי לחובבי קפה מאוזן עם מרקם קטיפתי.

למדו עוד

הצעות לארוחת הערב שלכם: תנו למתכונים האלה לעורר בכם השראה!

מגזין 3שעה
Coffee Tartlet

קושי
הכן את זה כעת