תחתית העוגה
מפוררים את הביסקוויטים בקערה ומערבבים פנימה את הסוכר ואת אבקת הקפה.
ממיסים את החמאה לגמרי.
מוזגים את החמאה המומסת מעל לתערובת ומערבבים עד ליצירת תערובת אחידה וחלקה.
שמים את הביצים והחלמונים בקערה גבוהה וצרה, מזליפים את השמן ומערבבים הכול באמצעות בלנדר ידני. מעבירים את התערובת למערבל מזון ומוסיפים ראשית את הקמח והסוכר, ולאחר מכן את תמצית הווניל וקליפת הלימון. לשים את הרכיבים עד לקבלת בצק חלק ומניחים במקרר למשך כשעה אחת. משמנים את התבניות בחמאה ומרפדים בהן את הבצק המרודד. משתמשים בכ-30 עד 50 גרם בצק למנה. מכניסים לתנור רגיל שחומם ל-180°C למשך 12-10 דקות; לאחר שהטארטים נאפים, מניחים בצד לקירור.
תחתית העוגה
מפוררים את הביסקוויטים בקערה ומערבבים פנימה את הסוכר ואת אבקת הקפה.
ממיסים את החמאה לגמרי.
מוזגים את החמאה המומסת מעל לתערובת ומערבבים עד ליצירת תערובת אחידה וחלקה.
תערובת הגבינות
בקערה, מערבבים את גבינת המסקרפונה, גבינת השמנת ואבקת הסוכר.
מרככים את דפי הג'לטין במים קרים וממיסים את הג'לטין בקפה חם.
מוסיפים את הקפה לתערובת הגבינות ומערבבים עד ליצירת תערובת אחידה וחלקה.
מניחים שכבה של בצק ביסקוויטים בעובי של כחצי ס"מ בתחתית תבנית בגודל מנה אישית ומניחים להתקרר במקרר למשך כחצי שעה.
מוזגים את תערובת הגבינות והקפה מעל לבסיס הביסקוויטים, עד לגובה של כסנטימטר מהקצה.
מניחים להתקרר במקרר למשך כחצי שעה.
מוזגים על העוגה שכבה של ג'לטין בעובי של כחצי ס"מ ומניחים להתקרר במקרר למשך שש שעות.
מרכיבים את המנה בכלי הגשה ומקשטים עם תערובת של ג'לי דבש ואבקת קפה.
הקפה המושלם למתכון זה
Qualità Oro
Qualità Oro היא תערובת הקפה הראשונה של Lavazza. מאז השקת תערובת זו בשנת 1956, היא עברה מאב לבנו במשך יותר מ-60 שנה. המבחר של פולי העראביקה הטובים ביותר יוצר טעם מובחן של מרכז אמריקה שמתאפיין בתווים פירותיים בשילוב עם ארומות ברזילאיות מתוקות.