עוגת לימון וקפה

קושי
1שעה50דקות

מתכון לעוגת לימון עדינה, ההופכת לטעימה אף יותר הודות לארומה של קפה.
המרכיבים
להכנת הבצק
  • 250 גרם קמח מנופה
  • 125 גרם חמאה רכה
  • 1 ליטר מים
להכנת הרפרפת
  • 50 גרם פולי קפה Qualità Oro
  • 8 חלמונים
  • 100 גרם סוכר
  • 50 גרם קורנפלור
  • 1 ליטר חלב
להכנת ציפוי הלימון
  • 4 לימונים צהובים טריים 150 גרם סוכר 4 חלמונים 50 גרם חמאה 1 תרמיל וניל
אופן ההגשה
  • 1 עלה לואיזה לימונית ירוק
הכנה
התערובת

מתחילים על ידי ערבוב הקמח והחמאה הרכה ביד. מוסיפים את המים בהדרגה, עד לקבלת תערובת חלקה. יוצרים כדור מהבצק ומניחים אותו על משטח העבודה. מעבירים אותו לתבנית עגולה בקוטר של כ-30 ס"מ או לתבניות טארט קטנות. אופים בטמפרטורה של 180°C למשך 40-30 דקות, עד לקבלת גוון חום-זהוב.

הרפרפת

טורפים את החלמונים עם הסוכר בקערה למשך 4 דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה. מוסיפים את הקורנפלור. מניחים את פולי הקפה Qualità Oro במסננת, משרים בסיר עם חלב ומבשלים על אש קטנה למשך 5 דקות. מסירים את הפולים, שופכים את החלב החם על התערובת, ובוחשים. מרתיחים את התערובת כולה שוב למשך 4-3 דקות, תוך ערבוב והשגחה שהנוזל לא יגלוש.

ציפוי הלימון

מערבלים בבלנדר את הלימונים החתוכים לחתיכות (עם הקליפה והמיץ), הסוכר, החמאה, החלמונים ותרמיל הווניל עד לקבלת מרקם חלק. מבשלים את התערובת בסיר במשך 10 דקות כדי להסיר את הטעם המר. לאחר הבישול, מסננים את הרפרפת בעזרת מסננת קונוס. מוסיפים את החמאה כדי להמתיק את תערובת הציפוי. מצננים ומניחים במקרר.

אופן ההגשה

ממלאים את בסיס העוגה ברפרפת הקפה באופן שווה, ומסיימים עם ציפוי הלימון. מעטרים בקליפת ליים ומוסיפים כמה עלי לואיזה לימונית.

שיטת הכנה

להכנת הבצק

מתחילים על ידי ערבוב הקמח והחמאה הרכה ביד. מוסיפים את המים בהדרגה, עד לקבלת תערובת חלקה. יוצרים כדור מהבצק ומניחים אותו על משטח העבודה. מעבירים אותו לתבנית עגולה בקוטר של כ-30 ס"מ או לתבניות טארט קטנות. אופים בטמפרטורה של 180°C למשך 40-30 דקות, עד לקבלת גוון חום-זהוב.

להכנת הרפרפת

טורפים את החלמונים עם הסוכר בקערה למשך 4 דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה. מוסיפים את הקורנפלור. מניחים את פולי הקפה Qualità Oro במסננת, משרים בסיר עם חלב ומבשלים על אש קטנה למשך 5 דקות. מסירים את הפולים, שופכים את החלב החם על התערובת, ובוחשים. מרתיחים את התערובת כולה שוב למשך 4-3 דקות, תוך ערבוב והשגחה שהנוזל לא יגלוש.

 

להכנת ציפוי הלימון

מערבלים בבלנדר את הלימונים החתוכים לחתיכות (עם הקליפה והמיץ), הסוכר, החמאה, החלמונים ותרמיל הווניל עד לקבלת מרקם חלק. מבשלים את התערובת בסיר במשך 10 דקות כדי להסיר את הטעם המר. לאחר הבישול, מסננים את הרפרפת בעזרת מסננת קונוס. מוסיפים את החמאה כדי להמתיק את תערובת הציפוי. מצננים ומניחים במקרר.

 

 

הגשה

ממלאים את בסיס העוגה ברפרפת הקפה באופן שווה, ומסיימים עם ציפוי הלימון. מעטרים בקליפת ליים ומוסיפים כמה עלי לואיזה לימונית.

 

 

הקפה המושלם למתכון זה

Qualità Oro

מתוק וארומטי

Qualità Oro היא תערובת הקפה הראשונה של Lavazza. מאז השקת תערובת זו בשנת 1956, היא עברה מאב לבנו במשך יותר מ-60 שנה. קפה למבינים עניין, שאוהבים להתענג על האיכויות של תערובת עדינה, בכל יום.

למדו עוד

הצעות לארוחת הערב שלכם: תנו למתכונים האלה לעורר בכם השראה!

מגזין
בישול נכון

בישול נכון

למדו עוד
מגזין 40דקות
עוגת גבינה בטעם קפה עם ג'לי דבש

קושי
הכן את זה כעת
מגזין 3שעה
טארט קפה

קושי
הכן את זה כעת
מגזין 15דקות
ריזוטו דלעת וגבינת רוביולה עם שיפודי נקניק בקפה

קושי
הכן את זה כעת
מגזין 15דקות
פנטונה עם זביונה קפה

קושי
הכן את זה כעת
מגזין 2שעה
קונוסים משוקולד וקפה

קושי
הכן את זה כעת
מגזין 20דקות
פילה בקר מתובל בקפה

קושי
הכן את זה כעת
מגזין 1שעה
ריזוטו גבינת פונטינה וקפה עם תאנים בקפה וקינמון

קושי
הכן את זה כעת
מגזין 10שעה
לחם מחיטת קוראסאן Kamut® עם קפה

קושי
הכן את זה כעת
מגזין 10שעה
סלט טונה

קושי
הכן את זה כעת