פחזניות קפה במילוי יוזו

קושי
1שעה50דקות

קינוח טעים שרק מחכה שיגלו אותו.
המרכיבים
להכנת הבצק הרבוך (עבור הפחזניות)
  • 5 ביצים
  • 300 גרם קמח מנופה
  • 150 גרם חמאה
  • 500 מ"ל מים
  • מלח
להכנת הרפרפת
  • 50 גרם פולי קפה Qualità Oro
  • 8 חלמונים
  • 100 גרם סוכר
  • 50 גרם קורנפלור
  • 1 ליטר חלב
להכנת הקצפת
  • 30 מ"ל מיץ יוזו (או פרי הדר אחר)
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
הכנה
בצק רבוך

מרתיחים את המים והחמאה בסיר ולאחר מכן מוסיפים את הקמח. מבשלים על להבה נמוכה. מוסיפים קורט מלח. כאשר הבלילה נסוגה מצדי הסיר, מסירים מהכיריים ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה תוך כדי ערבוב, עד לקבלת בלילה חלקה. מכניסים את הבצק לשקית זילוף ולוחצים את הפחזניות החוצה על תבנית אפייה. אופים בטמפרטורה של 180°C למשך 20-15 דקות. בודקים אותן בתדירות קבועה בלי לפתוח את דלת התנור.

הרפרפת

מרתיחים את החלב עם פולי הקפה הקצוצים מסוג Qualità Oro. בקערה, מקציפים את 8 החלמונים עם סוכר למשך 4 דקות עד שיקבלו צבע לבנבן. מוסיפים את הקורנפלור, מערבבים ולאחר מכן יוצקים את החלב החם. מחזירים הכול לסיר ומבשלים את הבלילה על אש קטנה לעוד 4-3 דקות. יוצקים לקערה דרך מסננת לקבלת קרם חלק במיוחד. מניחים לבלילה להתקרר מעט ומכניסים למקרר.

הקצפת

מקציפים את השמנת המתוקה עם מיץ היוזו. מוסיפים קמצוץ סוכר אם יש צורך, ומניחים במקרר. ברגע שהפחזניות נאפו, מנקבים את הבסיסים באמצעות ידית של כף וממלאים אותם ברפרפת הקפה באמצעות שקית זילוף.

אופן ההגשה

מעטרים את הפחזניות בקצפת במקום בזיגוג. זורים מעל קפה טחון מסוג Qualità Oro.

שיטת הכנה

להכנת הבצק הרבוך

מרתיחים את המים והחמאה בסיר ולאחר מכן מוסיפים את הקמח. מבשלים על להבה נמוכה. מוסיפים קורט מלח. כאשר הבלילה נסוגה מצדי הסיר, מסירים מהכיריים ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה תוך כדי ערבוב, עד לקבלת בלילה חלקה. מכניסים את הבצק לשקית זילוף ולוחצים את הפחזניות החוצה על תבנית אפייה. אופים בטמפרטורה של 180°C למשך 20-15 דקות. בודקים אותן בתדירות קבועה בלי לפתוח את דלת התנור.

 

להכנת הרפרפת

מרתיחים את החלב עם פולי הקפה הקצוצים מסוג Qualità Oro. בקערה, מקציפים את 8 החלמונים עם סוכר למשך 4 דקות עד שיקבלו צבע לבנבן. מוסיפים את הקורנפלור, מערבבים ולאחר מכן יוצקים את החלב החם. מחזירים הכול לסיר ומבשלים את הבלילה על אש קטנה לעוד 4-3 דקות. יוצקים לקערה דרך מסננת לקבלת קרם חלק במיוחד. מניחים לבלילה להתקרר מעט ומכניסים למקרר.

 

להכנת הקצפת

מקציפים את השמנת המתוקה עם מיץ היוזו. מוסיפים קמצוץ סוכר אם יש צורך, ומניחים במקרר. ברגע שהפחזניות נאפו, מנקבים את הבסיסים באמצעות ידית של כף וממלאים אותם ברפרפת הקפה באמצעות שקית זילוף.

 

 

הגשה

מעטרים את הפחזניות בקצפת במקום בזיגוג. זורים מעל קפה טחון מסוג Qualità Oro.

 

 

הקפה המושלם למתכון זה

Qualità Oro

מתוק וארומטי

Qualità Oro היא תערובת הקפה הראשונה של Lavazza. מאז השקת תערובת זו בשנת 1956, היא עברה מאב לבנו במשך יותר מ-60 שנה. קפה למבינים עניין, שאוהבים להתענג על האיכויות של תערובת עדינה, בכל יום.

למדו עוד

הצעות לארוחת הערב שלכם: תנו למתכונים האלה לעורר בכם השראה!

מגזין 40דקות
עוגת גבינה בטעם קפה עם ג'לי דבש

קושי
הכן את זה כעת
מגזין 3שעה
טארט קפה

קושי
הכן את זה כעת
מגזין 15דקות
ריזוטו דלעת וגבינת רוביולה עם שיפודי נקניק בקפה

קושי
הכן את זה כעת
מגזין 15דקות
פנטונה עם זביונה קפה

קושי
הכן את זה כעת
מגזין 20דקות
פילה בקר מתובל בקפה

קושי
הכן את זה כעת
מגזין 2שעה
קונוסים משוקולד וקפה

קושי
הכן את זה כעת
מגזין 1שעה
ריזוטו גבינת פונטינה וקפה עם תאנים בקפה וקינמון

קושי
הכן את זה כעת
מגזין 10שעה
לחם מחיטת קוראסאן Kamut® עם קפה

קושי
הכן את זה כעת
מגזין 10שעה
סלט טונה

קושי
הכן את זה כעת
מגזין 15דקות
גרניטה קפה עם קרם ריקוטה

קושי
הכן את זה כעת