ריזוטו דלעת וגבינת רוביולה עם שיפודי נקניק בקפה

קושי
15דקות

המרכיבים
להכנת קרם הדלעת
  • 300 גרם דלעת
  • 5 גרם בצל
  • 1 ליטר ציר ירקות
  • מלח לפי הטעם
  • שמן זית כתית מעולה לפי הטעם
להכנת הנקניק
  • 250 גרם נקניק
  • 10 גרם בצל
  • מלח לפי הטעם
  • שמן זית כתית מעולה לפי הטעם
להכנת הריזוטו
  • 240 גרם אורז קרנרולי
  • 50 גרם יין לבן
  • 150 גרם גבינת רוביולה
  • 25 גרם חמאה
  • 2 כוסות קפה אספרסו
  • 5 גרם בצל
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל לפי הטעם
  • פטרוזיליה לפי הטעם
  • שמן זית כתית מעולה לפי הטעם
הכנה

שיטת הכנה

מכינים את הדלעת, חותכים חלק ממנה לפרוסות ומשאירים אותן להתייבש בתנור בטמפרטורה של 90° למשך שעה-שעה וחצי, עם קצת סוכר.

מטגנים קלות את הבצל במחבת, חותכים את הדלעת הנותרת לקוביות ומשחימים למשך מספר דקות, תוך ערבוב כדי למנוע הידבקות. מוזגים את ציר הירקות למחבת קטנה בהדרגה עד שהדלעת מבושלת: עליה להפוך לתערובת רכה וקרמית.

במחבת אחרת, מחממים שמן ומשחימים את הבצל. מוסיפים את הנקניק לאחר שנחתך בעזרת סכין, ומפרקים את הבשר עם מזלג כדי להסיר את החתיכות הגדולות.

בינתיים, מכינים את שיפודי הנקניק, שיהיה צורך לבשלם במחבת עם זרזיף של שמן ברגע שהאורז יהיה מוכן.

4Lavazza_Magazine_CookitRight_img-sx_01
5Lavazza_Magazine_CookitRight_img-dx_01

מחממים את השמן עם הבצל הקצוץ בסיר, מוסיפים את האורז עד להשחמה. לאחר 3-2 דקות, מרככים אותו באמצעות היין הלבן. ממשיכים לבשל את האורז במשך 20-15 דקות, וכאשר הוא מתחיל להתייבש, מוסיפים מצקת אחת של ציר חם מאוד.

מוסיפים את תערובת הדלעת, גבינת הרוביולה, הנקניק, ולבסוף את האספרסו. 

מערבבים פנימה את החמאה ומוסיפים מעט פלפל, מלח ופטרוזיליה.

הגשה

מניחים טיפה שמן על צד הצלחת, ומפזרים מעט קפה בעזרת מסננת. מסדרים את האורז ומניחים לצידו שיפוד נקניק. מסיימים את עיצוב המנה עם הדלעת המיובשת ומעט פטרוזיליה.

7Lavazza_Magazine_CookitRight_img-sx_02
8Lavazza_Magazine_CookitRight_img-dx_02
הקפה המושלם למתכון זה
Qualità Rossa
טעם מלא-גוף
האיחוד המיתולוגי של פולי עראביקה ברזילאית ורובוסטה טבעיים יוצר אספרסו בטעם עשיר, מאוזן ומלא-גוף. תשוקה איטלקית באדום.
למדו עוד

הצעות לארוחת הערב שלכם: תנו למתכונים האלה לעורר בכם השראה!

מגזין 3שעה
Coffee Tartlet

קושי
הכן את זה כעת